Четвъртък, 2 Май 2024, 02:30

Общината ще кандидатства пред Фонд "Социална закрила"

25 Януари 2016, 11:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1880 13


Община Ботевград ще кандидатства пред Фонд „Социална закрила” към МТСП с проект „Предоставяне на социалната услуга Център за социална рехабилитация и интеграция в Ботевград”.
Фонд „Социална закрила" финансира проекти, съгласно чл. 27, т.2, 3, 5 и 6 от ЗСП, свързани със социалното включване и подобряване качеството на живот, и създаващи възможност за:
- предоставяне на нов вид социални услуги в общността;
- подобряване условията на живот в специализираните институции, в т.ч. и
материалната база;
- подобряване условията на живот на лица в риск;
- деинституционализация на социалните услуги;
- подкрепа в кризисни, извънредни ситуации и положения.
 
Общият бюджет на проекта е в размер на 23 333 33лв, а размерът на финансовите средства, за които се кандидатства е 21 000лв. Изисква се съфинансиране от общината в размер на 10% от общия бюджет.
Проектът „Предоставяне на социалната услуга Център за социална рехабилитация и интеграция в Ботевград" предвижда да бъдат обхванати поне 30 деца с увреждания и родителите им в разнообразни консултативни, терапевтични и рехабилитационни дейности, насочени към създаване, поддържане и разширяване на социалните умения, както и обучение за водене на самостоятелен начин на живот.

Екипът, който се предвижда да бъде включен в проекта е съставен от седем лица, като всяко от лицата има опит и квалификация, съответстващи на позицията, която ще заеме по проекта.

Общината разполага с ремонтирана сграда, която отговаря на необходимите изисквания за социална инфраструктура. Тя се намира на партерния етаж на ОУ „Васил Левски” Ботевград. Базата отговаря на изискванията и на Наредба 6 от 2003г. Основните помещения са разположени и оразмерени така, че да осигуряват удобно разполагане на необходимото обзавеждане и оборудване за индивидуална или групова работа/занимания с потребителите, като има и места за изчакване от родители и придружители.
 
Докладната записка е внесена от Иван Гавалюгов, кмет на Община Ботевград и ще бъде разгледана на редовното заседание на ОбС Ботевград, което ще се проведе на 28 януари.

Източник: balkanec.bg

Коментари (13)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Януари, 12:10

    Някой да успя да схване нещо?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Януари, 12:42

    ОЛИГОФРЕН КМЕТ И КОАЛИЦИЯ

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Януари, 13:23

    Аз нищо не разбрах но те от Балканец са си зле по принцип . Освен когато не преписват от други статии ....

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Януари, 14:39

    И как ако не е тайна ще привличаме младите да останат тук ?
    С работа ли ? За 500лв и то не навсякъде дават толкова .
    Със сигурност ли ? Децата ни са бити и изнасилвани на центъра на града .
    Със качествени здравни грижи ли ? Погледнете ни детските доктори има няколко кадърни и те вече ще се пенсионират после какво ще правим .
    Как да им кажа на децата стойте си в града тук е хубаво .
    Кое му е хубавото де кажете ми ?
    Програма ...
    Този господин първо да направи две деца , а после да ми пише праграма за задържането на младите в града . С писане и хабене на хартия не става .
    Може би ще ги задържим като отпускаме 5000лв за провеждане на МОТОСЪБОР повтарям 5000лв за провеждане на МОТОСЪБОР - Сбор на пияни мотористи и техните още по- пияни курви идете след 12,00 часа вечерта на тези събори господин кмете и вижте какви оргии се заформят по поляните достойни за снимане на порно филми господин КМЕТЕ . Там ще задържим нашите момичета и момчета на пиянските мотосъбори спонсорирани от Община Ботевград . Аз гласувах за вас и сега съжалявам . Съжалявам като гледам с какви некадърни замове сте се обградил / не говоря за Борис / . Защо не дадете тези пари за нови книги в Библиотеките в селата или в градската библиотека . Знаете ли колко нови книги ще се купят с тези пари . Дайте ги ако искате на някое от децата сираци , които миналата година загубиха родителите си ... За всичко друго ги давайте само не за МОТОСЪБОРИ .
    МОЛЯ ВИ !!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: ИТ главен специалист 25 Януари, 15:34

    Ние така ще обясняваме нещата,че никой да не ги разбере.Ние така и ще управляваме,на никой да не му е ясно какво ще правим.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: анонимен 25 Януари, 17:20

    5 така написания ИТ,гл.специалист, арогантността краси човека, чак сега ми стана ясно защо Ботевград защо е на такъв хал, в твое лице представител на арогантноста, като неин главен специалист, леле каква община, кво остава затова що се движи по улиците на града щом са си избрали такъв гл.специалист

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Януари, 17:31

    От №1 до №6 -само поддръжници на Тулата говорят толкова несвързано като вас...Че как -и шефа прост и вие прости......

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 25 Януари, 18:06

    Мда, само IT-"специалистите" са сложни...

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Мария Маринова 25 Януари, 22:05

    Всеки който иска да коментира ,трябва да има доблестта да коментира с истинските си имена.Аз съм майка на дете с големи увреждания и се радвам ,че общината ще направи нещо за децата ни.Не знам защо са кандидатствали по толкова малък проект,но ще присъствам на 28 и ще изкажа гражданската си позиция.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 25 Януари, 22:11

    Навярно детето се е метнало на майка си, да не дава Господ!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete