Вторник, 21 Май 2024, 08:03

Общински пчеларски съюз почете Св. Харалампий

10 Февруари 2015, 12:56
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2230 16


Свети Харалампий е празник на пчеларите и пчелите. В тази връзка днес от 11:30ч. във фоайето на НЧ „Христо Ботев 1884г.” Ботевград местни пчелари отбелязаха своя празник. Събитието е организирано от Общински пчеларски съюз с председател Венета Цолова и ръководството на Община Ботевград. Сред присъстващите бяха кметът Георги Геогриев, председателят на ОбС Йорданка Лалчева, секретарят на общината Цеца Иванова, зам.-кметовете инж. Красимир Андреев и инж. Цанко Цанов, Веселка Божкова, главен експерт Култура и вероизповедания, общински съветници, пчелари, както и много граждани.
 
В програмата се включиха децата от детски хор „Бонка Големанова” с ръководител Боряна Нешкова и фолклорен състав „Орханийче” с ръководител Цвети Дилова. Те пяха песни, танцуваха и рецитираха стихотворения.
Водещата Габриела Георгиева приветства присъстващите и разказа легендата за Свети Харалампий. Отец Николай отслужи водосвет за здраве и късмет на пчеларите. Венета Цолова, която стана и Царица на меда, тъй като на нея се падна пчеличката в питката, заяви: „Пчелите са уникални творения на Майката природа. Призовавам пчеларите да използват само безвредни средства за пчелите, защото нито един от техните продукти не може да се добие по изкуствен път”. Тя им пожела успешна, благодатна и медоносна година.
Кметът Георгиев също изказа своите благопожелания към пчеларите: „Вие може би сте единствените в страната, които работят така, че да не замърсяват природата” поднесе той своите похвални и поздравителни слова. „Единственото, което е по-сладко от меда, са нашите деца”.
Присъстващите имаха възможността да разгледат, дегустират и да си закупят мед.
 
От 12 до 15 февруари в Плевен ще се проведе изложение на пчеларите, в което ще се включат 28 страни от Европа. На 14 февруари (събота) от Ботевград за Плевен ще отпътуват 50 пчелари, които ще се включат в изложението.

Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 18:20

    Децата от танцовия състав и хора са освободени от учебни занятия заради 30-минутно участие на мероприятие, което не ги засяга. Това е престъпление, ние пращаме децата си да учат в училище, а те под строй, задължително, отиват да разнообразяват общински мероприятия.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 19:18

    преди години ни караха под строй да гледаме комунистически филми в старото кино а сега да запълва подобни мероприятия

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 20:27

    Председателката на снимките е много страшна като вещица,дали е същата и в действителност.Какъв е този общински пчеларски съюз

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 21:46

    някога и по за един месец ходеха на бригада учениците и пак повече знаеха от сегашните - не е проблема в 30 минути учебни занятия ......Помислете трезво.......... :idea: :idea: :idea:
    Куца всичко в родното ни образование и ще за куца още повече с новите промени :!:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 21:48

    Да не си учител в днешно време - руган, оплют и стресиран :!: от всички и за всичко

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 22:33

    Тази Габриела да не би да е на работа вече в общината? А ми може би нали ще става снаха на Весела Божкова няма как да не е уредена в общината........

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 11:56

    На патерица пожелавам чести празник на пчеларите и пчелите Свети Харалампий и успешна, благодатна, и медоносна година !!! Живи, здрави, успешни както пчеларите и пчелите , така и децата от детски хор „Бонка Големанова” с ръководител Боряна Нешкова, и фолклорен състав „Орханийче” с ръководител Цвети Дилова, които са ги поздравили!!! Повече пчели и полезен, здравословен мед!!! :)

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 17:24

    Ръководството на Община Ботевград,местни пчелари, много деца,включително и моето, ПОЧЕТОХА празника на Свети Харалампий, а на всички ЗЛОБАРИ които не могат да се примирят, че някои хора са поканени за водещи,а някой деца за да играят,други как изглеждат и т.н и т.н,мога само да пожелая Свети Харалампий да им донесе една много медоносна година да ги дари с много здраве и много сладки като мед моменти през 2015година.Цветан Томов

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 17:30

    №6 - спи спокойно - Габриела НЕ работи в общината, кара курс по журналистика и има други планове за себе си, а тези местни водещи конферансиета са на доброволни начала, не получават никакви средства и затова се приемат всички желаещи да водят програми - с най-голямо удоволствие ще ви се предостави сценарий и ще бъдете прослушан/а и вероятно одобрен. Местните кадри са с приоритет- на никого досега не е отказано.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 18:08

    уважаеми №1, тези 30 минути ли са най-фатални за учебния процес на децата, участвали в художествената програма на празника "Свети Харалампий" с Водосвет за здраве и благополучие... иначе вероятно нямате нищо против да не са на училище ,когато организирано участват в разходки до Джъмбо, МОЛ-овете в София, ЦИРК, Небесни пасбища , Хидропарк Горна Малина и др. Всичики артисти, особено най-малките много обичат да се изявяват на сцена, а не само да учат в репетиционните зали - какъв е проблемът Ви с тяхното участие???... и все пак са научили нещо на този ден - за меда, за пчелите , кой е Св.Харалампий, кого е закрилял, защо се прави Водосвет и т.н., обогатили са представите си поне за произхода на меда и свойствата му. Не бъдете лоши - защо помрачавате удоволствието на децата от хубавата им сценична изява, толкова са крехки и нежни душичките им... не стига, че през всичките години все за тези два състава няма пари за костюми и пътувания... а тази изява поне не изисква средства. Опорочавате всичко с излишни изкривени старчески представи за задължаване и каране под строй,без да имате представа от това-какво искат децата....Участвали са само децата, които желаят, а костюмите са купени с лични средства от родителите, плащали са редовно таксите си в читалището и са се обучавали за да изявяват талантите си - навсякъде - и в родния се град и пред родителите , съучениците и приятелчетата си и пред ботевградската обществено , а защо не и извън общината...Как иначе щяхте да пишете за тях , ако не бяха участвали на празника , едва ли бихте отишли в репетиционната зала за да видите какво са научили??? Бъдете по- смирени и по-добри, имайте уважение поне към светлите празници от празничния календар, ако не към нещо друго...което децата не ги интересува.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (259)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (141)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (54)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete