Понеделник, 6 Май 2024, 10:41

Общински съвет отхвърли предложението на опозицията за ефирно време в "Часът на общината - гледна точка"

27 Февруари 2014, 09:25
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1243 7


С 15 гласа "за", 9 - "против" и 2- "въздържал се", Общински съвет не прие предложението на група съветници за допълнение на Решение 19/ 26.01.2012 г. Да припомним, че вносителите поискаха 50% от ефирното време  на предаването „Часът на общината – гледна точка”, излъчвано по кабелна телевизия – Ботевград, да бъде разпределено пропорционално между отделните групи общински съветници.Другите две предложения са свързани с искането 50% от ефирното време на предаването да бъде използвано от кмета Георги Георгиев и общинската администрация, а веднъж месечно ефирното време на предаването да бъде предоставяно на представители на неправителствени, граждански и други организации и сдружения.
 
Вносители на предложението за допълнение е на адв. Христо Якимов, д-р Марияна Горгачева, д-р Веселка Златева, инж. Филип Филипов, Иван Гавалюгов, Яница Иванова, инж. Цветелин Цветков, Цветан Цолов и Цветан Миньовски.
 
Общинският съветник Йордан Йорданов посочи, че предложението е "унизително" и трябва да отпадне в предвид на предстоящите избори."Това не е уместно. Има друга кабелна телевизия, където, всеки, който пожелае, може да изрази гледната си точка", мотивира се Йорданов.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 10:09

    а не е унизително кметът да раздава пари на пенсионерите предизборно

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 10:30

    абе тоя Данчо е голям ИБРИКЧИЯ
    от турски ибрикчия означава слуга, който мие задника на господаря

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 10:43

    моля Балканец да провери и публикува какво плаща общината за това ефирно време, тоест колко ни струва на всички нас кмета да говори каквото си иска и да не се допуска никой друг да каже истината

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 11:09

    Точно заради нерегламентираните "изказвания" на ГГ вече не сме абонати на КТ Ботевград.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 15:41

    Изказва се Йорданов, че толкова години му плащеме заплата НЕЗАКОННО иначе няма да го вземат никаде на работе ако не е на тази хранилка.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 16:32

    към 3
    С Решение №19/26.01.2012 г. Общински съвет Ботевград е дал своето съгласие Община Ботевград да подпише Договор за закупуване на телевизионно време от програмната схема на Телевизия „Ботевград" с оператора СД "Бонев и съдружие", за излъчване на новини, събития и полемики от местно значение в следните собствени телевизионни предавания:
    „ЧАСЪТ НА ОБЩИНАТА" - бюлетин с времетраене 30 минути, излъчван двапъти седмично;
    „ЧАСЪТ НА ОБЩИНАТА - ГЛЕДНА ТОЧКА" - бюлетин с времетраене 60 минути, излъчван два пъти месечно-всяка първа и трета седмица на месеца.

    Съгласно сключения договор общината е задължена да заплати сума в размер на 102 000.00 /сто и две хиляди/ лева с включен ДДС, за срок на договора 4 /четири/ години, считано от датата на подписването му.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 17:23

    Ей,хора, разбирате ли, че тука не става въпрос само за останалите съветници извън групата на ГЕРБ.Става въпрос за достъп на гражданите до ефира на телевизията.Полемика значи ли монолог на кмета, понякога и на Лалчева и Кирова .Явно много го е страх кмета някой друг за излезе и да каже нещо противно на неговите грандомански изявления

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete