Понеделник, 24 Юни 2024, 12:43

Общински съвет – Костинброд прие декларация относно членството на РС Македония в ЕС

26 Май 2022, 20:44
(2) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 966 2


По предложение на Даниела Ангелова - общински съветник от ВМРО, с единодушие от присъстващите съветници, Общински съвет – Костинброд прие декларация относно членството на Република Северна Македония в Европейския съюз.

Сред мотивите за приемане на Декларацията са тези, че на територията на община Костинброд живеят хора, родово и исторически свързани с географската област Македония. Техните права и интереси, както и на всички българи, трябва да бъдат защитени от българската държава чрез недопускане език на омразата от страна на РС Македония.

Чрез Декларацията общинските съветници осъдиха различните форми на антибългарска политика, насочени към България и местните граждани с българско самосъзнание в Северна Македония и отправят апел към българското правителство да се придържат стриктно към Рамковата позиция за членството на РС Македония в ЕС и декларацията, приета единодушно от 44-тото Народно събрание.

Съветниците са категорични, че България трябва да даде път за преговори за членство на Република Северна Македония, само ако бъдат спазени всички условия от Договора за добросъседство.

Правата на македонските българи трябва да бъдат гарантирани ясно и категорично, включително чрез записването им в Конституцията на Република Северна Македония, и трябва да бъдат спазвани.

Историческите манипулации и лъжи и македонистката пропаганда трябва да бъдат заличени от учебниците, а езикът на омразата да бъде преустановен категорично. Необходимо е също бързо и коректно придвижване на спорните въпроси в общата комисия по историческите проблеми.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Мария Иванова 27 Май, 08:41

    Аз също съм съгласна с представената декларация.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Petko 30 Май, 10:23

    Поздравления!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (25)
70% Complete
Не (71)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (7)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (22)
70% Complete
Всички са маскари. (37)
70% Complete