Неделя, 28 Април 2024, 18:16

Общински съветници са замесени в бракониерска дейност и незаконно притежание на оръжие

26 Март, 20:43
(1) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 1921 4


Служители на ОДМВР-София извършиха специализирана полицейска акция в Челопеч, която имаше за цел борбата с бракониерството и незаконното притежаване на оръжие.

По непотвърдена информация, при претърсването на домовете на Иван Иванов, наричан Мръвката и Стоян Патев наричан Патката са открити незаконни оръжия и боеприпаси, както и ловни трофеи придобити от бракониерска дейност. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа.

Пролетта миналата година в социалните мрежи се появи информация от турист, който по време на разходка близо до челопешката хижа Мургана станал свидетел на ужасяваща сцена. Той описа, че открил труп на сърна в напреднала бременност, изрязана само на бутовете и плешките, а от разпрания стомах излязла главата на нероденото сърненце.

Според разказа на местни жители, бракониерската дейност на Мръвката и Патката е дългогодишна. Въпреки това, мнозина изразиха възмущение защо арестуването засегна само тях, а не и другите членове от тяхната група.

Стоян Патев известен като Патката е началник в „завода“ (така местните наричат предприятието на Аурубис България-АД) и е общински съветник от множество мандати. В същото време, Иван Иванов наричан Мръвката се е отличавал с недосегаемост, като дълги години е участвал в бракониерската дейност без да има последствия за него.

Подобни случаи на безнаказаност са породили въпроси за липсата на ефективно наказание и пренебрегването на закона от страна на групата, която е известна с големи амбиции, ярко самочувствие и арогантно поведение.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (7) (2)
    1. добавен от: Анонимен 27 Март, 06:30

    Прост, ама с власт и пари,такива са хората участващи в управлението. Това е положението.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Март, 08:41

    Където и да пипне в общините държавата ще открие различни нарушения. Оставените феодали и феодалчета да лудуват носи застои ....

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Март, 23:41

    Мършите на обществпто защо чак сега колко години си правят какво си искат боклуците я да видим до каде ще стигнат раследващите че и те са такива

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Март, 08:46

    Бракониерството отдавна съществува, но призваните да контролират тази /престъпна/ дейност не го правят.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete