Сряда, 15 Май 2024, 13:34

Общинските съветници не избраха временно изпълняващ длъжността "Управител на МБАЛ"

13 Октомври 2016, 19:47
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3682 64


22 ноември е крайният срок, в който трябва да бъде проведен конкурс за заемане на длъжността „Управител на МБАЛ”.
 
По време на днешното извънредно заседание на ОбС постъпиха две предложения. Кметът Иван Гавалюгов предложи поста да заеме д-р Марияна Горгачева. Тя е магистър по медицина. Завършила е специалност „Детски болести”. Има допълнителни квалификации - Здравен мениджмънт и Бизнес администрация.
 
Общинският съветник от ОББО Йордан Йорданов предложи кандидатурата на  д-р Иван Багелейски. „Той най-добре ще се опита да съхрани направеното до момента. Не казвам какво д-р Горгачева може, но считам, че  д-р Багелейски добре се справяше, когато д-р Филев бе в отпуск”. Д-р Багелейски работи повече от 25 години като уролог в общинската болница.
 
Първоначално предложеният от кмета Иван Гавалюгов д-р Иван Бичовски, е отказал да поеме ръководството на МБАЛ – Ботевград, стана ясно непосредствено преди започването на общинската сесия. Това бе и основният мотив на общинският съветник от ГЕРБ Дамян Маринов да не участва в гласуването. "Не може по такава важна тема да бъдем информирани в последния момент. Считам,че е несериозно", коментира Маринов.

В залата възникнаха спорове, дали д-р Филев може да бъде назначен за временно изпълняващ длъжността ”Управител”, след като вече е освободен, до вписване на промяната в Търговския регистър. Дебатите по този въпрос продължиха близо час и половина. 

Д-р Иван Багелейски посочи, че нещата трябва да бъдат ускорени, но не да се усложняват. „Вие гласувате освобождаване на д-р Филев, но би трябвало то да стане в момента, в който бъде проведен конкурса и назначен новия управител. Д-р Филев оставя „една добре смазана машина” до декември, когато излизат новите разпореждания на Здравната каса, нека да запазим клиничните пътеки досега", каза д-р Багелейски. Той изрази мнение, че няма намерение да се кандидатира за управител на МБАЛ, но би поел управлението й временно, максимум за три месеца, преди сключването на новия рамков договор със Здравната каса. „Като видях какво се изля срещу д-р Филев, не искам и аз да съм на това положение” подчерта д-р Багелейски.
 
„Който и да бъде избран, трябва да работи с колегите си. Тази болница има дълга история. Изборът е във вашите ръце. Нека да оставим пристрастията. Независимо, който бъде избран, нека всички работим  в негова подкрепа.”, заяви д-р Горгачева.
Съветникът Георгиев предложи единият от двамата предложени кандидати да отстъпи и избраният да внесе документите в Търговския регистър, като д-р Филев да остане временно управляващ.
 
След проведеното гласуване  12 съветници подкрепиха кандидатурата на д-р Багелейски,  13   се въздържаха, двама не участваха –Дамян Маринов и Мартин Тинчев.
 
За д-р Горгачева гласуваха  12 съветници, 9  се въздържаха, а трима бяха против. Йорданка Лалчева и Мартин Тинчев не участваха.
 
След като двете канидатури не събраха необходимия брой гласове, кметът Иван Гавалюгов посочи, че Наредба 1 позволява избор на двама управители, единият да отговаря за икономическата част, а другият – за медицинската. Д-р Багелейски при това положение отказа да участва.
 
В крайна сметка ОбС не гласува останалите точки от Докладната записка и не бе избран нов временно изпълняващ длъжността "Управител" на МБАЛ-Ботевград. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (64)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 20:03

    Nema и да изберат! В циганския катун избор нема

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 20:08

    Багелейски е деградирал пияница, а как арогантно се отнася с пациентите , моля не го предлагайте за управител. Защо всички пациенти се пращат за лекарства в аптеката на този алкохолик, целта е ясна. А какво ще каже за източването на здравната каса, чрез далавери . Багелейски, много добре те познава целия град.

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 20:50

    Овчински съвет-да, вярно, много вярно казано, но ние всичките сме овце, да не кажа и нещо по ...щом позволяваме всичко това.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 21:05

    "Ти или си на масата, или си в менютo."-Ал Капоне :lol:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 21:17

    ДОБРЕ, ЧЕ БАГЕЛЕЙСКИ Е ОТКАЗАЛ ДА УЧАСТВА, ЗАЩОТО НЕ СТАВА! ПО-ДОБРИЯТ ВАРИАНТ Е Д-Р ГОРГАЧЕВА _ ОТГОВОРЕН, ДОБЪР ЧОВЕК И ЛЕКАР-ПЕДИАТЪР, ИМА И СПЕЦИАЛНОСТ ЗДРАВЕН МЕНИДЖМЪНТ, МЕСТЕН, ЗАПОЗНАТ ЧОВЕК С КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБИ. НО МИСЛЯ, ЧЕ ТОЧНО ТОВА ПОСЛЕДНОТО ПРИТЕСНЯВА ГГЛАСУВАЛИТЕ ПРОТИВ И ВЪЗДЪРЖАЛИТЕ СЕ. :lol:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 21:30

    Алооо, N6 спри да пишеш, че д-р Горгачева има дори здравен менинджмънт.Това всички го имат. СМЕШНИЦИ!!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 21:34

    Браво д-р Горгачева само ти ще бъдеш добър управител.Другите предложени ще сринат болницата като завод Чавдар.Те не мислят за нея а как та е източват.Гриша стягай си багажа.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 21:38

    Д-р Филев е човек, като всички нас, със своите добри и лоши качества, но той е истински професионалист и блестящ хирург.Това е най-глупавото решение на сегашното ръководство, да освободи д-р Филев от длъжност.Поне да му бяхте намерили достоен заместник, а не тепърва да се лутате кой да назначите, само и само да не остане болницата без управител.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 21:39

    Ботевград стана както е казал чичо АЛ : или си на масата, или си в менютo. :D
    Станете да седнем политика мила, моя майно льо...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete