Събота, 27 Април 2024, 15:05

Общинските съветници от група КОНПИ в ОбС Ботевград излязоха с Декларация

28 Март, 19:55
(2) (3)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2410 110


По време на днешната сесия на ОбС Ботевград, общинският съветник адв. Георги Донков прочете Декларация от името на общинските съветници от група КОНПИ в ОбС Ботевград със следното съдържание:

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на общинските съветници от група К О Н П И

Уважаеми дами и господа,

На 29.02.2024 г. се проведе редовна сесия на ОбС – гр. Ботевград.
По точките от дневния ред за финансовото състояние на ОП „Туризъм“ и ОП “Балкан“ се проведе дискусия, в която активно участваха общинските съветници от група КОНПИ.

По време на същата, от страна на общинското ръководство – кметът на община Ботевград и съветници от мнозинството, ние бяхме непрекъснато репликирани, обиждани и неправомерно възпрепятствани да изразим свободно своите мнения и становища по разискваните въпроси. Спрямо нас бе упражнено агресивно поведение за изолирането ни и поставянето ни в невъзможност да изразим личната си позиция.

По отношение на Общинския съветник Петя Кочкова бяха отправени недопустими реплики от страна на кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов като “Айде спри я, щото ще й ударя един шамар накрая“ , както и „махни я тая“ , „запуши й устата“, „не искам повече да я слушам“ и др. Това е лош и опасен пример.

Такова неуравновесено поведение на представителите на общинското ръководство, подкрепяно от удобното и услужливо мнозинство общински съветници, е недопустимо. То бе пасивно и активно толерирано от Председателя на ОбС в нарушение на Правилника за дейността на ОбС – гр. Ботевград.

Затова, с настоящата декларация заявяваме :
1. Категорично осъждаме и се противопоставяме на действията, целящи да бъдем игнорирани, злепоставени и лишени от правото ни да участваме свободно и пълноценно в заседанията на ОбС.
2. Призоваваме Председателя на ОбС - Ботевград да изпълнява добросъвестно задълженията си. Да гарантира равноправното участие на всички съветници в заседанията. Да предприема и налага дисциплинарни мерки на нарушителите, позволяващи си агресивно поведение и обидни квалификации.
3. Ще продължим да търсим, показваме и доказваме обективната истина за управлението на община Ботевград, колкото и тя да е нелицеприятна за общинските власти.
4. Ще продължим да бъдем непримирима и конструктивна опозиция. Ще отстояваме последователно интересите на гражданите на Община Ботевград.
5. Ще продължим да водим докрай битката за справедливост, която Вие, господа управляващи, сте обречени да загубите.

Общински съветници от група общински съветници КОНПИ:
Петя Кочкова
Георги Донков
Кирил Руневски
Петър Петров
Петър Анастасов



Източник: balkanec.bg

Коментари (110)

  • Отговори (12) (19)
    1. добавен от: Анонимен 28 Март, 20:34

    Доколкото си спомням, такъв пример с агресивни прекъсвания и гонене на общ. съветници, изразили неудобни въпроси, изказвания, даде точно председателят на ОС, Ботевград, Илин Черняшки.

    • (24) (12)
      1. добавен от: Анонимен 28 Март, 21:17

      Абсолютно точно, когато съветниците нарушават Правилника, има мерки, които са предвидени за това...
      Доколкото пък аз си спомням, председателят приложи такива и за г-жа Кочкова, и за г-н Миньовски, и за г- н Везенков...
      Директорът на едно от най-големите училища в областта не спря да репликира, коментира и обижда, за което беше отстранена , но ся не напусна залата, а продължи да говори...
      Естествено е преди това да и бъде отнета думата, защото вероятно е записано в Правилника...

    • (19) (18)
      2. добавен от: Анонимен 28 Март, 21:41

      Не харесват да им се задават много въпроси, искат да плащаме на няколко пъти увеличените ни данъци, от които им се изплащат заплатите, да ни се подиграват с глупостите си, да си крадат на спокойствие и да не им нарушаваме спокойствието.

    • (13) (21)
      3. добавен от: Анонимен наблюдател 28 Март, 22:23

      Поведението на кмета на тази въпросна сесия беше меко казано ,арогатно.Той си позволи в ефира да нагрубява,което ясно се чува на излъчената тогава сесия на живо,като цитирам,,на изборите ти биха един шут отзад,,.Това са думи изречени от кмет на община ,на който плащаме заплатата ,към Директор на най-голямото училище в Ботевград,където учат и неговите деца.Непростойното поведение на кмета и председателят на ОС са непристойни и показаха ,че не им се иска никой да не им разваля рахатлъка.Сори господа,но тепърва,народа ще ви критикува,че сглобката на държавно ниво свърши и на местно също.Няма да има обещаните пари ,за които така жарко треперите.Живеем в нов световен ред.Ред на отговорност и служба в името на народа,който ви е ,избрал,,Сдържайте си емоциите за семействата си ,а не се правете на велики пред една 29000 Община!

    • (13) (16)
      4. добавен от: Анонимен наблюдател 28 Март, 22:23

      Поведението на кмета на тази въпросна сесия беше меко казано ,арогатно.Той си позволи в ефира да нагрубява,което ясно се чува на излъчената тогава сесия на живо,като цитирам,,на изборите ти биха един шут отзад,,.Това са думи изречени от кмет на община ,на който плащаме заплатата ,към Директор на най-голямото училище в Ботевград,където учат и неговите деца.Непростойното поведение на кмета и председателят на ОС са непристойни и показаха ,че не им се иска никой да не им разваля рахатлъка.Сори господа,но тепърва,народа ще ви критикува,че сглобката на държавно ниво свърши и на местно също.Няма да има обещаните пари ,за които така жарко треперите.Живеем в нов световен ред.Ред на отговорност и служба в името на народа,който ви е ,избрал,,Сдържайте си емоциите за семействата си ,а не се правете на велики пред една 29000 Община!

  • Отговори (25) (21)
    2. добавен от: Анонимен 28 Март, 20:43

    Простака си е простак та макар и кмет да е.

  • Отговори (21) (25)
    3. добавен от: Анонимен 28 Март, 20:43

    Черняшки подлогата не му е подчинен,а се държи като такъв.

  • Отговори (30) (23)
    4. добавен от: Анонимен 28 Март, 20:48

    Гавалюгович казва, че Кочкова е получила шут в задника на изборите, което е неприемливо за кмет на цяла община, независимо срещу кой човек го казва.

  • Отговори (22) (25)
    5. добавен от: Анонимен 28 Март, 20:50

    Такъв си му е капацитетът на Гавалюгов.

    • (13) (16)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 01:31

      Гавалюгович кмет на цигани и сърби!

  • Отговори (30) (17)
    6. добавен от: Анонимен 28 Март, 20:52

    Кмете, отиди в съседна Румъния и виж кмет на по-голяма община от твоята, как всеки може да говори с него и да се срещне по всяко време на деня. А не с приемен ден, секретарка, охрана, пропусквателни режими и други глупости. Само гвардейци ти липсват да се строят пред вратите на общината и да ти отварят вратата. Самозабрави се и не помниш как и защо стана кмет на Ботевград. Заприлича на тези срещу, които скачаше.

    • (16) (17)
      1. добавен от: Анонимен 28 Март, 22:33

      Напълно сте прав К 6 .Целият град и обшината говорят,как първият мандат кмета е обикалял с баничарката навсякъдесрещал се е с жителите ,а сега се е обградил с портиери ,спеиален вход за определени личности,само пред избори обикаля и обещава,че даже и хоро проигра на центъра ,само и само да остане на постта си.Обещанието не е като даването.Тарикатлъците са ви прозрачни вече и народа се възмущава от това ,,велико, поведение на местното управление.Схемите ви до някъде се получиха след изборите да се обградите с послушковци,но вече всичко пропада.Който забравя от къде е тръгнал и какво е казал преди да стане кмет и не живее и се движи свободно сред избирателите си е обречен.

    • (18) (11)
      2. добавен от: Анонимен 28 Март, 23:18

      Хайде, спри се, 6/1! Така си се развихрила, че сигурно ще стоиш дежурна цяла нощ. Ти си и 1/3 и 1/4. Тулата игра хоро с циганите в центъра на махалата, забрави ли?
      Обещанието не е като %-ното парично присвояване. "Великият строител" ни го доказа.

    • (14) (14)
      3. добавен от: Анонимен 29 Март, 01:05

      6/2 Защо да спре. Може да си имат интерес някои хора да бият по Гавалюгов, но това не означава, че само защото е казано от негови опоненти не е истина. Онзи добре, а ама този май ще го надмине. Този яко процентно парично присвояване прави, че стана известен в околията с термините хотела на кмета и баничара милионер.

    • (5) (9)
      4. добавен от: Анонимен 29 Март, 17:35

      Ще ти се да го наричат с тези термини, ама няма да те огрее. Не го нарича никой така. Днес ме попита един софиянец: Хубав град ли е Ботевград? Отговорих му: Прекрасен град!

    • (3) (5)
      5. добавен от: Анонимен 30 Март, 08:54

      Точно така го наричат, даже в Северозапада го познават така. Добре си го излъгал въпросният софиянец, като дойде втори път няма да повтори.

  • Отговори (21) (21)
    7. добавен от: Анонимен 28 Март, 20:54

    Такъв език е недопустим, особено от тази трибуна, особено от позицията на кмет, особено по адрес на жена!

    • (9) (16)
      1. добавен от: Балкан форевър 29 Март, 01:42

      Кмете взимай една зелена блажна боя и напиши Балкан на монитора в залата, кво само ше се занимаваш с гласувания. И после едно хорце на чакъла с цигански оркестър и чернилките на Балкан подскачащи около запален огън на площада и треньора сърбин на Балкан пече плескавици и пие вода от дупките по площада.

  • Отговори (18) (20)
    8. добавен от: Анонимен 28 Март, 20:59

    На кметчето са му доста слаби нервите и не ги изпуска за пръв път. Хубаво е да полага усилия да ги овладява, а не да бълва простотии всеки път, когато не му е удобно това, което чува отсреща

  • Отговори (17) (23)
    9. добавен от: Анонимен 28 Март, 21:03

    Не е достойно за един кмет да обижда по такъв грозен начин хората, особено жена

    • (22) (8)
      1. добавен от: Анонимен 28 Март, 23:45

      А думите от устата на въпросната жена, са много пристойни... И много подхождат на директор на едно училище, което претендира да дава елитно образование. Страхотен пример дава дамата. Айде не, мерси.

  • Отговори (19) (21)
    10. добавен от: Анонимен 28 Март, 21:10

    На кмета не му приятно, че му се нарушава спокойствието, което имаше в предишния Общински съвет

    • (12) (20)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 01:26

      Кмета е изучил терминът замазано крадене. Сам се хвали как със съдружника му са измислили схемата с кабелите, да не е точно незаконно, после сам промени плана и разреши на същия съдружник и майката на децата му, която не му е жена да строят хотел на центъра и още и още. Последното му законно нарушаване на закона е обслужването на Цветомир Найденов(Цеката) собственик на верига игрални зали и казина Ефбет и отрязването на напълно здрави и безопасни дървета, като сега засади други за да замаже, айде ще видим колко сянка ще пазят лятото новозасадените фиданки. Лично ще следя повярвай ми. Защото отряза здравите дървета които са пречили на "прекрасната" гледка към казиното на бизнесмена, който по една случайност е генерален спонсор на баскетболен клуб Балкан, в който работят на заплата общинския съветник Везенков, който изпълнява длъжността спортен директор(пълен смях) жената на кмета, до скоро сина на кмета, сина на бившия президент на ОП Балкан, който в работно време пращаше циганите от БКС да му работят на вилата. По една друга случайност Ефбет също са генерален спонсор и на Фк Балкан, на който по друга случайност президент и старши треньор е общинският съветник от партията на кмета Редовски. Гава надмина всички кметове на Ботевград взети заедно.

    • (5) (6)
      2. добавен от: Анонимен 29 Март, 19:40

      Ех, ако можеше и ти да се уредиш там, ама пусто, не можеш да тупаш топката! И за топката трябва акъл.
      Сега не мога да разбера за какво още те е яд. Че са отрязали старите дървета или защо са насадили нови?
      Не трябваше да садят нови дървета. Ще вземат да се разлистят и няма да има за какво да плюеш кмета.
      А казиното на Ефбет е станало много хубаво. Лицевата част е чиста, новите дървета са засадени, в началото на града е и няма да пречи на никого, включително и на теб, 10/1. Не забравяй и в казиното да правиш проверки. Тъкмо ще ни осведомяваш кой е похарчил големите суми, та да го замеряме с камъни.

    • (5) (5)
      3. добавен от: Анонимен 29 Март, 22:13

      Не, не искам да се "уреждам" там. Принципно трябва акъл за топката, ама напоследък нашите не са от умните спортисти. Не трябваше да се пипат дърветата въобще. Тези фиданки, защото това не са зрели дървета ще станат, като предните след има, няма 20 години. Казиното е най-голямата цигания и машина за отнемане на човешки животи, но явно или си някой общинар, роднина на общинар или дежурен разбирач. Отговори си на въпроса, сам за себе си, ако там не се отваряше точно това казино, дали щеше "експертите" изведнъж да се сетят, че дърветата са опасни. В казина аз не стъпвам и до живот няма да стъпя, там си има компетентни органи да ги проверят. Да харчат, като са малоумни да правят Цеката по-голям милионер, а те да стават още по-бедни, защото ако казината раздаваха с един лев повече от колкото взимат, нямаше да съществуват. Неуспешен опит да оправдаеш зависимият от феодалите Гавалюгов.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete