Неделя, 5 Май 2024, 14:18

Общинският съвет прие Бюджет 2014 на Община Етрополе

14 Февруари 2014, 17:04
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1417 2


Повече от три часа продължи вчерашното 2-ро редовно заседание на Общински съвет –гр.Етрополе, като на него присъстваха всички общински съветници. Първоначално в дневния ред бяха включени 14 точки, като по предложение на Володя Вълов и инж.Богомил Георгиев се добавиха две, а т.8 отпадна по предложение на Боряна Керемидска.

По т. 1, общинският съветник Николай Николов  отправи питане относно :
1.Назначаването на служител административно обслужване на населението на с.Брусен и с.Оселна.
2.Възможно ли е да се предприемат съответните действия за разрешаване на проблемите с водоснабдяването на с.Брусен.
Последва доста оспорван дебат по вариантите за разрешаване на тези сериозни проблеми и възможните начини за осигуряването на необходимите средства за частична подмяна на водопровода.Общинските съветници взеха решение да дадат думата на Марияна Петрова/Директор на дирекция „УТС”в общинска администрация/ за допълнителна информация по обсъжданите въпроси.В крайна сметка, при първа възможност ще бъдат предприети съответните дейности по проблема.

Разгорещено премина и обсъждането на т.2: Предложение относно приемане на Програма за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост в Община Етрополе през  2014г.Съветници от листата на БСП изразиха становище, че имотите общинска собственост трябва да бъдат отдавани под наем , а не продавани . 

С особена важност в дневния ред бе т.3: Предложение относно приемане на бюджета на Община Етрополе за 2014 година. Почти всички общински съветници взеха отношение по направленията включени в бюджета, като изразиха лични становища и становища на комисиите, към  които работят.Думата бе дадена и на Нели Сейменарова/Директор АПОФ в общинска администрация/, която да разясни евентуални възможности за промяна в някои пера на бюджета.Имаше размяна и на по-остри реплики, както и доста конструктивни мнения и разумни доводи. С 11 гласа „за”/съветниците от листата на ПП”ГЕРБ”и съветниците от Местна Коалиция”Алтернатива за Етрополе”/, 5 „против”/Боряна Керемидска, Пламен Иванов, Мила Манчева, Владимир Александров и Давид Давидов/и 1 „въздържал се”/Пенко Нинов/-Бюджет 2014 на Община Етрополе бе приет.

По т.4 предложението бе прието, като Милчо Цацов направи едно допълнение за разработване на стратегическа програма, с оглед превенцията употребата на наркотици в Етрополе, като за по-ефективното прилагане, на предвидените мерки в програмата, ще се потърси прякото съдействие на началника на РПУ-гр.Етрополе.
Единодушно бяха приети предложенията по т.5,6, 7, 9 и 10.По т.11,12,13 и 14 вече има предоставена информация.

Към дневния ред бе направено допълнение, като по предложение на инж.Богомил Георгиев бе гласувано участието на Община Етрополе в Сдружение „Средногорие-Мед, Индустриален пръстен”, чрез което ще се осъществи партньорство в различни направления, срещу 1200лв. членски внос.   

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete