Вторник, 30 Април 2024, 10:41

Общинският съвет ще разгледа и гласува предложение за стартиране на процедура за сертифициране на ТИЦ Драгоман

19 Април 2021, 19:21
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 959 0


На априлската сесия на Общински съвет – Драгоман се предвижда да бъде разгледана и гласувана докладна записка с предложение за стартиране на процедура за сертифициране на Туристически информационен център /ТИЦ/ – Драгоман. Сертифицирането на ТИЦ се извършва с цел удостоверяване пригодността на центъра за предлагане на качествено информационно обслужване на действителните и потенциалните посетители и туристи в България, гарантиране правата и повишаване удовлетвореността на потребителите на туристическите услуги, предоставяни от ТИЦ.

Право да използват в наименованието си абревиатурата „ТИЦ“ имат само сертифицираните по реда на Наредба № 2 от 26 октомври 2015 г. центрове.

Сертифицирането на ТИЦ се определя на базата на съответствие с минималните задължителни изисквания по чл. 1, ал. 2, посочени в глава трета от Наредба № 2 от 26 октомври 2015 г. за единните стандарти и за организацията на дейността на туристическите информационни центрове (ТИЦ) и Националната мрежа на туристическите информационни центрове.

Националната мрежа от сертифицирани ТИЦ включва:
1. национален и общински ТИЦ;
2. регионални и местни ТИЦ.

Видовете ТИЦ са разписани в чл. 6 от Наредба № 2 от 26 октомври 2015 г. за единните стандарти и за организацията на дейността на туристическите информационни центрове (ТИЦ) и Националната мрежа на туристическите информационни центрове.

Предоставянето на услуги в местни и регионални ТИЦ се извършва от търговец по смисъла на Търговския закон или от юридическо лице, което има право по силата на друг закон да извършва стопанска дейност, включително по законодателството на друга държава – членка на Европейския съюз (ЕС), на държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство (ЕИП), или на Конфедерация Швейцария.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete