Понеделник, 29 Април 2024, 06:44

Общинското ръководство се срещна с жителите на селата Новачене и Гурково

6 Октомври 2016, 15:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2193 10


От вчера започнаха срещите на общинското ръководство с жителите на селата в община Ботевград. Първите срещи се проведоха в селата Краево, Радотина и Рашково. Днес общинското ръководство се срещна с жителите на селата Новачене и Гурково. Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов бе придружен от зам.-кмета на общината Цветелин Цветков, управителя на ВиК „Бебреш“ Цветозар Гаврилов и директора на ОП БКС Ангел Ангелов. Срещата в село Новачене се проведе в пенсионерския клуб с начален час 10:00ч. Определеното време обаче бе недостатъчно, тъй като възникнаха много въпроси от страна на жителите на Новачене. Това бе причината срещата в Гурково да започне със закъснение, а не в отредения час, който бе 11:30ч. Кметът Иван Гавалюгов обясни, че на шест месеца ще провежда такива срещи, като времето ще бъде удължено на два часа. Кметът на с. Новачене Георги Мишев не присъства на срещата поради здравословни причини, съобщиха запознати.

И в двете села възникнаха няколко основни въпроса по проблеми, касаещи канализацията, водоподаването, уличната мрежа, безстопанствените кучета, електроснабдяването, състоянието на пътищата между селата и др.

Жителите на село Новачене се оплакаха от непрекъснатите среднощни гонки и вандалски прояви, които се сформират навсякъде в селото дори пред кметството. Те споделиха, че това е тормоз, който се осъществява всеки ден и всяка нощ от едни и същи лица. По думите им полицията знае кой стои зад това, но не предприема никакви мерки. Хората отчаяно предлагат общинското ръководство да постави изкуствени неравности на платното за движение, където се осъществяват въпросните гонки или да бъдат поставени камери. Жителите на Новачене споделиха и друг основен проблем, свързан с изпотрошените сгради, прозорци и улично осветление. Те твърдят, че група малолетни роми обикалят и замерят с камъни.

Жителите на Новачене зададоха въпроса: „Трябва ли да чакаме някой да си отиде, за да се направи нещо“?

Кметът Гавалюгов обясни, че всеки може да подава сигнали на горещия телефон, който дирекция „Сигурност и обществен ред“ е обявила. По думите му кметовете на кметства са упълномощени да съставят констативни актове за нарушения по Наредба № 1 и да осъществяват контрол. Те обаче се стремят да поддържат добри отношения с всички, тъй като гледат на хората като на избиратели. Г-н Гавалюгов оповести, че до дни предстои да бъдат монтирани 3 камери в селото. Във  връзка с вандалските прояви градоначалникът се ангажира да организира среща с жителите на с. Новачене, на която да присъстват началникът на Районно полицейско управление Ботевград Васил Гергов и директорът на дирекдия „Сигурност и обществен ред“ Деян Николов.

Относно ремонтните дейности  на уличната мрежа кметът Гавалюгов каза, че местната фирма „Микра“ е спечелила обществената поръчка за ремонт на улици, включени в тазгодишната програма на общината за капиталовите разходи. По думите му изкърпването на улиците трябва да започне всеки момент. В с. Новачене ще бъде изградена канализация на две улици и ще бъде подменен водопроводна на една улица. Предвидени са средства и за ремонт на железобетонов мост над р. Рударка.

И в двете села Новачене и Гурково постъпиха въпроси за сметосъбирането. Жителите се оплакаха от липсата на кофи за смет. Директорът на ОП БКС обясни, че изчакват кметовете на селата да представят заявление, за да могат да разпределят контейнерите. Ангел Ангелов обясни, че за с. Новачене са предвидени 40 кофи с двойно по-голям обем от металните и три контейнера.

Относно водоподаването – основен въпрос, който постъпи и в двете села, кметът Гавалюгов обясни, че през следващата година малките села ще бъдат включени в проект за цялостна подмяна на водопроводната мрежа.


Новаченци твърдят, че от няколко месеца никой не минава да отчита водомерите, а получават бележки за водата. Управителят на ВиК „Бебреш“ предложи да се назначи местен инкасатор, който да отчита потреблението на вода. Г-н Гарвилов обясни, че има много задлъжнели от цялото село и той е принуден да направи списъци на длъжниците, които да разлепи в селото.

В с. Новачене жителите се оплакаха от проблеми с електроснабдяването. Те споделиха, че навсякъде висят жици и, че масово се краде ток. От ръководството се наеха да организират среща с представители на ЧЕЗ за решаването на проблемите.

Друг въпрос, който живо вълнуваше жителите на Новачене, бе ще остане ли местният фелдшер на работното си място, тъй като се носел слух, че той ще бъде отстранен от работното си място. Кметът Гавалюгов обясни, че няма причина той да бъде премахнат.

Местните поискаха поставяне на пътна маркировка и пътни знаци на улицата при училището.

Жителите и на двете села Новачене и Гурково поставиха въпроса, защо от новата учебната година е спрян ученическият автобус, който преди пътувал в 13:30ч. Градоначалникът се ангажира да проведе разговор с транспортната фирма, която извършвала въпросният превоз.

Посещението на общинското ръководство в с. Гурково съвпадна с ремонта на улиците, който  фирма „Микра“ извършва в момента. На срещата присъстваше и Ангелина Григорова, кмет на с. Гурково. Градоначалникът сподели, че г-жа Григорова е много дейна и отговорна и тя е от кметовете, които усилено работят за селото си.

Жителите на Гурково поискаха в селото да бъде изградена площадка, където децата да могат да спортуват и да играят.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 15:47

    Ангелчо -пародия на шеф :)

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 16:44

    Уважаеми списвачо,потреблението на водата не се измерва с електромери,а с водомери,и водните инкасатори отчитат водомери,не водопроводи.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 16:45

    Че то кой от тия не е?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 18:09

    Някой от тези млади социалисти в публиката сети ли се да попита недоразумението за следите от автомобилни гуми по площада на снимка 10? Както и кой ще почисти тревата между плочките пред кметството?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 18:38

    Защо моят електромер, намиращ се на уличният стълб не отчита водомера ми.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 19:00

    Анонимний страхливецо 4, питаха хората и за автомобилните гуми и за тревата между плочките пред кметството. Ама ги нямаше хората, към които всъщност трябваше да се поставят тези въпроси- двамата Гошовци - Мишев и Георгиев! Първият е постоянно "болен" и се лекува карайки колата си и пиейки кафе в пенсионерския клуб. А втория има далеч по важни строително-надзорни функции на един строеж до районния съд в Ботевград.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 19:42

    Много си злобен/а номер 6, не се смей на болен ,че стига. Кмета на Номачене не ми е никакъв но не се подигравай. А този на ВиК да изпрати Косев в Новачене или Николайчо ,а да не седят е да се чудят какво да правят.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 19:52

    Недоразумението, вместо да влачи за наша сметка дебилите си по селата, да види какво може да направи с конете в центъра на ботевсело! И днес бяха там - осрали пейзажа, измъкнали боклуците от контейнерите... Май нищо, щом вече година дори мангалите не го броят за чеп за зеле!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 22:03

    Погледнете на снимката, че около кмета са полуграмотни хора, корумпирани, без никакъв професионален опит. Кмете, те не работят за теб, а за себе си. Този с мустаците е незаменим по разхищения.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 23:30

    Gavaligoo vij ta otgeli poveche vreme za takiva laji,naglec dolen

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete