Сряда, 15 Май 2024, 13:14

Обявиха обществена поръчка за рехабилитация на водопровода в Алдомировци

19 Април 2021, 20:19
(1) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 1094 2


Община Сливница обяви обществена поръчка по проект „Реконструкция и рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа на с. Алдомировци, общ. Сливница – І етап”. Процедурата е за договаряне без предварително обявление. Прогнозната стойност е 4 647 793.32 лв. (без ДДС).

Покани за участие в процедурата са изпратени на фирмите: „Мега Хидрострой” ЕООД, „Хидрострой Груп” ЕООД и „Юпи Транс 2015” ЕООД.

Община Сливница е поставена пред огромен проблем, предизвикан от невъзможност за доставяне на питейна вода по домовете на жителите в село Алдомировци. Старият и напълно амортизиран водопровод на селото, построен в средата на 50-те години на миналия век е изпълнен с етернитови тръби, които освен, че са силно канцерогенни също така предизвикват и изключително тежки аварии, при които населението остава без вода за дълъг период.

През последните седмици положението се влоши до критично поради преминаването на тежкотоварни камиони по улиците на селото, които предизвикват големи аварии. Селото е поставено пред положение на над 75% загуби на питейна вода, което прави невъзможно подаването на питейна вода по домовете с необходимия дебит и налягане. В частите от селото, в които проблемът е изключително тежък е констатирано занижено качество на водата поради просмукване на подземни води през авариралите тръби на водоснабдителната мрежа на селото. Не може да бъде преценено дали същите води са само дъждовни или са смесени с фекални води от септичните ями на жителите. Положението се отежнява допълнително и от факта, че са налице множество скрити аварии, които не могат да бъдат локализиран и съответно отстранени.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Ботьо Струмин 20 Април, 06:24

    Да не стане като пътя . Три(3) км. пет(5) месеца засега ???? Работа за 10 дни.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Цецо 24 Април, 09:38

    Като беше целия в дупки по-добре ли беше ?!? Нищо не заслужавате !!! За вас трябват само септични ями и кладенци !!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete