Понеделник, 6 Май 2024, 14:17

Офицери и сержанти от Ботевград с декларация по повод изказване на кмета Георгиев

24 Февруари 2014, 14:41
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1788 11


По повод изказване на кмета на общината г-н Георги Георгиев на заседание на Общински съвет Ботевград на 6 февруари 2014 г., офицери и сержанти от резерва и запаса   излизат с декларация. В нея се казва:

Кмете,
В отговор на предложението от общинския съветник офицер от резерва полковник инж.Филип Филипов за привеждането на детските площадки и т.н „легнали полицаи” на територията на Ботевград и останалите селища от общината в съответствие с изискванията на нормативните уредби и отпускане на средства за ремонт на общите части в поликлиниката, която е общинска собственост, публично заявихте: „Господин Филипов, аз знам много добре, че ти си работил в една сфера, където като изкараш двадесет години, почти деградираш. Който и да е, не само Вие”.
Ако си прочел  в тълковния речник (но ти едва ли знаеш, че има такъв), думата „деградация” означава психично разстройство на личността, т.е. болестно състояние, а никой от нас не е заболявал или лекуван от него. Но това важи ли за….? От такава деградация не страдат и 150 000 български офицери от резерва на Българската армия.
Доколкото знаем, ти не си завършил медицина, за да поставяш диагнози, а е публична тайна как си получил образованието си.
Кмете, публично изречени, тези думи ни отвращават и пред нас виждаме само един, само един преял от власт и нарцисизъм индивид. Вероятно това е поради факта, че навремето сте кандидатствали и не сте бил допуснат в подобна система. На нас никой не ни е подарил или дал образованието. Всички офицери, както в миналото, така и днес, преминават ежегодни сериозни изпити по специалностите, в които работят, а също така обстойните медицински прегледи доказват тяхната годност.
От това изказване на сесията виждаме злоба, както и липса на възпитание и морал.
Ние сме възпитавани в добродетелите на отговорност, чувство на дълг пред Родината, семейство, приятели, висок морал. Кмете, ти имаш ли доблестта да кажеш същото за себе си?
Богати сме с приятелите си и семействата си. И каквото притежаваме е резултат от нашия труд. Можем да докажем произхода на всеки наш лев. А това важи ли за теб? Атанас Буров е казал: ”Българинът с пари в джоба смята, че по-умен от него няма.”.
 
Но ние знаем твоята ярост и злоба към нас откъде идва, от факта, че не успя да придобиеш имота, сградата и парцела на Военния клуб, за да последва съдбата на бившето Военно поделение. Този имот ти няма да вземеш!
Кмете, не желаем извинението ти! Но искаме чрез медиите, по които ти всеки ден правиш изявления, да направим публичен дебат с теб, защото ние, както всички граждани от общината, плащаме ефирното време за изявите ти. Ние имаме право на публичен отговор, така както ти публично обиди военнослужещите на България.

 
Подписали: полковник инж.Ф.Филипов, полковник инж.Н.Живков, полковник Ст.Станимиров, подполковник В.Казаков, Ив.Танкин и още тридесет офицери и сержанти от резерва на Българската армия

Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 14:56

    Тъпотии, няма ли кво да свършите полезно за градът, ми знаете само са хулите Георгиев?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 15:22

    Тия пияници, където по цял ден се пие ракия във военния клуб, даже и декларацията си не могат да напишат, ми са я дали на Гавалюгов да им я измисли!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 15:52

    Айде , щатните лайнари на кмета започнаха да повръщат, но те са по-долни и от него, защото са едни утрепки, хранещи се с подаяния и мърша.
    Малко хора в тази община се осмеляват да заявят, това което мисят прав в очите. Браво, смела мъжка постъпка присъща на истински офицери.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 16:00

    Евала - много добре казано - право в очите

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: bopa 24 Февруари, 17:54

    Брaво, зa изкaзaнaтa позиция.
    Кметa е боклук, нямa дa е дaлече времето когaто нaсрaн ще моли.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 19:53

    Кмета не е стока , но и тези, долу подписаните не струват.
    Защо си мислят че може да направчт нещо? Времето им е минало.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 20:34

    До №1 и 2 и 6 Защо се криете напишете си имената и кажете какво не е истина в написано от тези който не се крият .Щом смятате че нищо не може да се промени си стойте мирно в кошарата да ви стрижат и доят.Много не мислят така.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 20:52

    АКО ДЪЛГО времеме ти /или най-близките ти / сте работили в щатни органи на ДКМС, БКП или ДС, или си бил доносник,, ставаш по-умен. И милионер.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 22:16

    Респект за позицията им!

    Това е огромна обида към всички бивши,настоящи и бъдещи военни и не бива да остава без последствия.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 22:52

    To che Filipov e degradiral e fakt

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete