Събота, 26 Октомври 2024, 02:47

Официално бе открит Езиков център ”Марконис” – клон Етрополе

1 Октомври, 15:31
(3) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1826


Удари първият училищен звънец за Езиков център ”Марконис” – клон Етрополе.
На 30 септември, с богата програма, тържествено бе открит новият клон на „Марконис” в град Етрополе.


Празничната програма се проведе на сцената на НЧ „Тодор Пеев 1871”. Сред официалните гости на тържеството бяха Ловчанският митрополит Гавриил, Архиерейският наместник на Ботевград Отец Борис, Църковен хор от град Ловеч с диригент Доротея Динкова, кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров и зам.-кметовете Катя Симеонова и Ивайло Георгиев, Върбинка Хаджидимитрова – мениджър на АВО – София, платинен отворен изпитен център за изпитите на Университета Кеймбридж, Браян Глоувър – преподавател в АВО – София и гост преподавател в „Марконис” за разговорните часове, Румен Киряков – директор на Пиарсън и на изпитния му борд за България, директори на учебни и детски заведения от Етрополе, както и ръководството на читалището в града.

Тържествен водосвет бе отслужен от Ловчанският митрополит Гавриил и Архиерейският наместник Отец Борис.

На сцената бе приветстван екипът на „Марконис” – клон Етрополе под звуците на Общински духов оркестър – Ботевград с диригент Иванка Савова. Имената на преподавателите в новооткрития Езиков център са: Мая Стаменова, Боряна Димитрова и Валери Нинова-Рачева. Гергана Григорова е офис асистент. Тази година, два дни седмично, в "Марконис" - клон Етрополе ще преподава лично и Управителят д-р Николай Николов.

Той произнесе поздравително слово и приветства гостите с добре дошли на официалното откриване на клона в Етрополе на езиковия център.

„Вярвам, че заедно с невероятния екип ще успеем да постигнем мисията на „Марконис”, а тя е качествено езиково обучение. В този път ще ни чака много работа, упорит труд, много предизвикателства, обаче с Божията помощ и с много отдаденост, вярвам, че ще се справим.

За мен откриването на училище е не по-малко изненадващо, както и за вас. Само преди шест месеца, ако някой ми беше казал, че сега ще стоя тук пред вас, може би нямаше да повярвам. Това, което се случва тук е Божия милост и благодат, а посланикът е много важен човек, по чиято покана открихме езиковия център в Етрополе – кметът на общината инж. Владимир Александров.

В началото бях притеснен, защото да създадеш училище е огромна отговорност. За мен „Марконис” не е бизнес. За мен „Маронис” е мисия! За да бъде успешна тази мисия, трябват много усилия. Обаче вие, инж. Александров, както и невероятният екип, с който ще работя, успяхте да ме убедите, че в Етрополе езиковият център ще успее!”, каза с огромно вълнение д-р Николай Николов, който не скри емоциите от тържествената вечер.

Думата бе предоставена на инж. Владимир Александров:
„Аз съм изключително горд, защото даваме начало на един нов метод на обучение, което ще е в полза на всички граждани. Не случайно сред нас е Ловчанският митрополит, както и ръководството на учебните заведения и Общината. Защото само с вяра, с образование и с отворени сърца нашата държава ще просперира.

Аз съм много горд. Аз вярвах, че това ще се случи. Повярвах, че много деца ще пожелаят да изучават английски език в школата на „Марконис”. Ще се радвам един ден да празнуваме 20 години Езиков Център „Марконис” – клон Етрополе. Най-добрата инвестиция е образованието.”

За финал кметът на Етрополе пожела на д-р Николов да е здрав и все така да е лъчезарен и да заразява хората с позитивизъм.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил честити придобивката за Етрополе, след като бе отслужен тържественият водосвет и отправи пожелания към всички винаги да се завръщат в нашата прекрасна родина, където и да ходят по света.

Думата за поздрав бе предоставена на г-жа Върбинка Хаджидимитрова – мениджър на АВО – София:
„Ние провеждаме изпитите на Кеймбродж в цялата страна. Българските деца са изключително ученолюбиви. Статистиката на Кеймбридж показва, че нашите резултати са над средните в цял свят. Децата от „Марконис” са с най-отлични резултати изобщо. И не едно или две,а масово.Това показва, че техните учители и цялото училище носи стремежа за качество. По инициатива на д-р Николов в Ботевград се осъществяват най-различни образователни проекти, това винаги ни е впечатлявало. Наистина той прави чудеса за тези деца.Сигурна съм, че те го оценяват. Радвам се, че това ще се случи и за децата в Етрополе. Вярвам, че и тук стандартите ще бъдат високи! Вярвам, че ще продължавате все така с любов да вдъхновявате, да носите светлината в тези малки същества и в големите! Вие отваряте врати към целия свят!”

От сцената Браян Глоувър благодари за възможността да преподава английски в Езиков център „Марконис” в Ботевград.

Думата бе предоставена и на Румен Киряков – директор на Пиарсън за България:
„Поздравявам ви с откриването на филиала в Етрополе. Той е прекрасен и вдъхновяващ. Ние с д-р Николов и с Езиков център „Марконис” си партнираме от неговото създаване. В училището се изучава английски език по най-новите и актуални учебни системи на водещото издателство Пиарсън едюкейшън.

През годините, всички изучаващи английски език в „Марконис” се явяваха на изпитите на Пиарсън и постигаха най-добри резултати в страната. Това говори за високо ниво на преподаване на английски, и най-вече за постоянство. Вие стещастливи, чеможе да се възползвате от тези стандарти, които са постигани вече 20 години. Успех на начинанието!”


Църковен хор „Благовещение” отправи поздрав към всички присъстващи. За доброто настроение на гостите допринесоха и малките танцьори от Танцов клуб „Орханийче” с ръководител Веселка Божковапри НЧ „Христо Ботев 1884” – Ботевград, танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Балканска младост” при НЧ „Тодор Пеев 1871” с художествен ръководител Калинка Пушкарова и мажоретките от Мажоретен състав при НЧ „Христо Ботев 1884” с ръководител Иванка Христова.

Тържеството завърши традиционно с голямо хоро. След което официално бе прерязана лентата на Езиков център „Марконис” – клон Етрополе.

 Езиков център „Марконис”

Вече две десетилетия Езиков център „Марконис” е лидер в чуждоезиковото обучение в Ботевград и региона.

От 2005 година до днес училището е дало принос за развитието на стотици млади хора. 1792 от тях са получили международно признати сертификати от изпитните бордове на Кеймбридж и Пиарсън, които удостоверяват пред работодатели у нас и в чужбина нивото им на владеене на английски език, според общата европейска езикова рамка. Десетки възпитаници на „Марконис” са приети студенти в престижни английски и американски колежи на три континента. Огромен е и броят на обучавани в курсове за възрастни , които са постигнали по-добро кариерно развитие, благодарение на придобитите си езикови знания и компетенции, удостоверени със сертификати.

Езиков център „Марконис” е международно акредитиран отворен изпитен център за изпитите на Пиарсън, както и оторизиран подготвителен център за изпитите на университета Кеймбридж. Гарант за качеството на предлаганите услуги е и пълноправното членство на езиковия център в Българската Асоциация за качествени езикови услуги „Оптима”.

През месец април 2012 година Езиков център „Марконис” става първото българско училище, получило номинация от Британския съвет в Обединентово кралство в категория „Местни иновации” за наградите Eltons, Оскари за иновации в обучението по английски език. През месец март 2015 година международните успехи се затвърждават с втора номинация, този път в категория „Награда за нов творчески талант”.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete