Събота, 4 Май 2024, 02:25

Официално бе открит Регионалния кръг на състезанието “Най-добър автомонтьор и водач на МПС” (обновена)

20 Март 2015, 14:59
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1854 2


 
ТПГ „Стамен Панчев” – Ботевград за първи път е домакин на Регионалния кръг на националното състезание “Най-добър автомонтьор и водач на моторно превозно средство”. Днес от 14.00ч. то бе официално открито от директорката Соня Малинчева.
„Днес започва един своебразен празник на професията автомонтьор и водач на МПС. Празник, на който учениците ще покажат своите знания, умения и компетенции, придобити в часовете по теория и практика”, каза Маличнева в началото на церемонията по откриване на ученическото състезание.
Гости на мероприятието са Мария Тоцева- старши експерт от РИО-София област, Йорданка ЛАЛЧЕВА-Председател на Общински съвет Ботевград, която е започнала трудовата си професионална кариера в учебното заведение, Любомир Лазаров –СБА-Ботевград, Ваня Иванова – управител на партньорска фирма „Вами”, директори и преподаватели на професионални гимназии от Северозападна България – Лидия Франк, директор на професионална  гимназия по транспорт в Сливница, Анета Ценова - директор на професионална  гимназия по транспорт –Владимирово, инж. Станислав Савов- директор на ПТГ „Н.Вапцаров” Враца, Десислава Найденова- директор на ТПГ „Тодор Пеев” Етрополе и други представители на професионални транспортни гимназии във Видин, Лом и Монтана.
 
В Регионалния кръг на състезанието участват седем отбора от по 4-ма участника, включително и един на домакините. В  рамките на два дни участниците ще премерят своите  знания на теория и ще демонстрират практически умения.  

Председателят на Общински съвет Ботевград Йорданка Лалчева пожела на всички участници и техните преподаватели успешен старт, отлично представяне и прекрасни впечатления от престоя в Ботевград. „Уважаеми участници пожелавам ви да успеете да демонстрирате теоретичната си подготовка на най-добро ниво, която ще се прове днес, както и през утрешния ден на практическите ви умения и компетентностите, придобити при обучението и изпълнението на монтьорските операции. Нека самочувствието и решителността ви помогнат, за да изявите формираните в процеса на обучението професионално-личностни качества, комуникативност, трудова дисциплина и етика, работа в екип, правилни и точни реакции при управлението на автомобила. Направете всичко млади хора с много хъс и ентусиазъм, както само вие си умеете. На добър час!”, пожела накрая Лалчева.
 
Със заповед от 3 март е определена комисия за оценяване постиженията на учениците на Регионалния кръг с председател инж. Катя Ценова  и членове инж. Петко Спасов и инж. Данаил Дилов. Директорът на ТПГ”Ст.Панчев” обяви задълженията на комисията. Част от тях включват участие в техническата конференция за запознаване с предварително определяне реда и начина на оценяване на участниците в Регионалния кръг, наблюдава начина на провеждане на състезанието, следи за спазването на техническите и технологични изисквания при изпълнение на заданията без да се намесва в работата на състезателите, гарантира равнопоставеност на всички участници, може да отстрани участници при груби нарушения, гарантира никой да не се намесва в работата на състезателите, оценява постиженията на състезателите в съответната дисциплина и обявява резултатите в окончателен протокол с класиране на учениците, който се представя на директора на училището домакин и на експерт от МОН.

За по-голяма прозрачност при провеждане на състезанието е определена комисия за 4 Работни поста, в които поне един член е представител от фирми-партньори. Комисиите, които ще оценяват знанията и уменията на учениците съдийска комисия от теоретичен тест, Комисия по кормуване и пет комисии по работни постове.
 
Регионалният кръг на състезанието “Най-добър автомонтьор и водач на моторно превозно средство” започна с теоретичен тест за автомонтьори, последван от теоретичен тест за водачи на МПС. По-късно днес ще се проведе индивидуално практическо състезание за водачи на МПС. Утре -21 март ще се състоят отборно и индивидуално състезание по изпълнение на практически задания, а от 13.30 до 14.30 победителите ще бъдат наградени.Отборът, класиран на първо място, ще участва в националния кръг на надпреварата.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Март, 15:01

    Има гости от други места. Къде бяха настанени - пак ли в базата на Боженица, както повелява традицията до сега?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Март, 07:02

    МАФИОТКАТА ЛАШЧЕВА ЕОТ. ТЕМЕТО

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete