Вторник, 30 Април 2024, 15:18

Официално бе открито IV издание на Международен детски фестивал „Единството е сила”

17 Април, 23:19
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 719 3


Официалното откриване на IV издание на Международен детски фестивал „Единството е сила”се състоя днес от 16.30 часа в зала „Ботевград”. Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов приветства участниците в тазгодишното издание на фестивала и даде начало на събитието.

„Изключително ми е приятно, че за поредна година имам възможността да открия това знаково за нашата община събитие, което е един от акцентите в културния календар и е особено важно, защото основни участници в него са млади хора.
Четвъртото издание на фестивала „Единството е сила” и дългоочаквано и се радвам, че фестивалът разширява своя обхват. Всяка година имаме участници от други страни и общини. Разбира се, основното участие вземат талантливите деца от Ботевград, за което искам да им ги поздравя и да им благодаря за усилията, за усърдието и желанието, с което всяка година взимат участие, и за представленията, които изнасят. Вярвам, че и тази година ще се насладим на богата програма и най-вече на таланта, на усмивките и на настроението, което ще бъде предадено от вас към нас – зрителите.
Поздравявам и ръководителите, които полагат усилия да обучат тези деца и да им предадат знания и умения в различните видове изкуства, и предават традициите на българския фолклор.

Вярвам, че и тази година ще имаме възможност, освен да се насладим на прекрасните изпълнения, ще станем свидетели на това как децата комуникират и създадат добри познанства помежду си, които ще имат своята устойчивост във времето.
Пожелавам на добър час на четвъртото издание на Международния детски фестивал “Единството е сила“
, каза кметът Иван Гавалюгов в приветственото си слово по време на откриването на фестива, след което връчи грамоти и плакети на участниците.

В края на официалната церемония по откриването на фестивала участниците пуснаха заедно балони като символ на единството.

От 18.00 часа в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884” се проведе грандиозен концерт.

В тазгодишното издание на Международен детски фестивал „Единството е сила” участват: ансамбъл “Pruszkowiacy“ - Полша, с ръководител Piotr Grzadkowski; Младич Нови Пазар - Сърбия, с ръководител Емина Брънчевич; танцов клуб “Мистерия“ към Център за подкрепа и личностно развитие – Враца, с ръководител Марина Миладинова; вокална група “Весели звънчета“ при средно училище “Христо Ботев“ - Враца, с ръководител Веселка Александрова; НЧ “Христо Ботев 1884“ Ботевград - Детски хор “Бонка Големанова“ с ръководител Боряна Нешкова и корепетитор Силвия Младенска, мажоретни състави с ръководители Иванка Христо и Стела Бенчева, Младежки духов оркестър с ръководител Константин Гайдарски, Детски танцов състав “Орханийче“ с ръководител Цвети Дилова, Детски танцов състав “Ботевградска младост“ с ръководител Веселка Божкова; НЧ “Събуждане 1895“ – с. Врачеш с участници от Детски танцов състав “Мургаш“ с ръководител Радослав Цветанов; НЧ “Никола Ракитин 1890“ – Трудовец с участници от Детски танцов състав “Жар“ с ръководител Георги Иванов; НЧ “19 февруари 1906“ – Скравена - Състав за словесно изкуство с ръководител Цанка Йорданова; Дневен център за деца и младежи с увреждания – Ботевград, с директор Цветанка Георгиева; ДГ “Славейче“ – Ботевград с директор Красимира Икова; “Невен – музикално ателие“ с преподавател Невен Петрова; ДеяАрт Студио – художествено студио с преподавател Дея Вълчева; Клуб “Хоро“ - Ботевград с ръководител Нина Велева.

Програмата продължава:


18.04.2024 г. /четвъртък/
16:30 ч. – Дефилир на участниците във фестивала в гр. Враца;
18:00 ч. – Концерт в гр. Враца;


19.04.2024 г. /петък/
10:30 ч. – Концерт в гр. Ботевград в ДГ „Славейче“;
15:00 ч. Концерт в НЧ „19-ти февруари 1906“ – с. Скравена.





Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Април, 08:14

    Добре, че пускате видеоклип, за да се насладим и ние на тази красота. Прекрасни изпълнения от всички деца! Браво на ръководителите!

    • (3) (0)
      1. добавен от: Анонимен 18 Април, 09:32

      Браво на децата...

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Април, 15:04

    Децата са ни прекрасни, но прикриват ли балончетата, кой даде градинката, в центъра за строеж на блок. На Христо Стоичков не дадоха, но не е уцелил града. Не знам в Европа и със сигурност,в България, на някой да са разрешили да строи в градинка и то в абсолютния център на града, но вероятно пак бъркам града.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (193)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete