Сряда, 19 Юни 2024, 16:31

Огромно шествие заля улиците на Елин Пелин по повод 24 май (Галерия)

24 Май, 15:18
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 315 3


В град Елин Пелин, тържествено бе отбелязан един от най-духовните и обединяващи български празници – 24 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. Празникът започна с тържествен молебен и продължи с шествие и празничен концерт, които събраха жители и гости на града в честване на значимото културно събитие. Молебенът беше проведен в присъствието на множество жители на града, които се събраха, за да почетат делото на светите братя Кирил и Методий.

В 10:00 ч. започна тържественото шествие-дефилир от спортната зала "Инж. Янко Янков". Шествието премина през централните улици на Елин Пелин, като участниците, включително ученици, учители и граждани, носеха български знамена и плакати с изображения на светите братя Кирил и Методий. Шествието завърши на пл. "Независимост", където беше организиран празничният концерт.


В концерта взеха участие деца и ученици от различни образователни и културни институции в община Елин Пелин. С много песни, танци и рецитации, младите таланти показаха своите умения и талант, като същевременно почетоха великото дело на светите братя Кирил и Методий.

24 май е празник, който обединява българите в духа на просветата и културата. Това е денят, в който стоим пред света изправени, независими и горди, че и „ний сме дали нещо на света и на вси славяни книга да четат“. Честванията в Елин Пелин доказаха, че този ден е важен за всички поколения и че духът на светите братя Кирил и Методий продължава да живее в сърцата на българите.

Честит празник на всички жители на Елин Пелин и на цяла България! Нека продължаваме да съхраняваме и развиваме нашата култура, просвета и духовност.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

 • Отговори (2) (1)
  1. добавен от: Анонимен 24 Май, 16:38

  Събраха децата от селата и всичко в центъра. Така загиват едно по едно селищата. Иначе говорят за децентрализация.

  • (1) (2)
   1. добавен от: Анонимен 24 Май, 17:10

   Ангеле нямаш спирка!

 • Отговори (1) (0)
  2. добавен от: Анонимен 25 Май, 18:22

  Г-н Бранков е номер едно но всички знаем по какво???

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (20)
70% Complete
Не (56)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (5)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (16)
70% Complete
Всички са маскари. (31)
70% Complete