Неделя, 19 Май 2024, 08:42

ОИЦ-София организира информационна среща в Ботевград

21 Август 2015, 10:10
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1342 0


Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ-София) стартира информационен тур в общините от Софийска област. Днес от 10:00ч. започна приемната в Ботевград, пред НЧ „Христо Ботев 1884” и ще продължи до 14:00ч. Целта е представяне на място на отворени в момента процедури по нови оперативни програми, както и предстоящите събития в краткосрочен план до края на годината. Основната информация, която хората ще могат да получат, е от какви еврофондове могат да се възползват.
Приемната е част от замислен информационен цикъл, който се провежда идентично във всички общини в Софийска област.
В момента текат отворени процедури по една от оперативните програми за развитие на човешките ресурси, където крайният бенефициент са физическите лица – безработните, както и всички потенциални бенефициенти. Интересуващите се могат да получат информация на място за това къде и как могат да кандидатстват по желаната програма.
 
ОИЦ- София вече проведе 7 подобни приемни в общини в Софийска област, като предстоят информационни срещи и в останалите общини. Досегашните преминаха под голям интерес, като безработните бяха най-много заинтересовани. В момента текат множество отворени процедури за тях.

Най-голям интерес се проявява към програмите за развитие на човешките ресурси и процедурата "Ново работно място", при която работодатели изготвят проекти и подават заявки за откриване на работни места, след което безработните ще могат да бъдат наети през ТД „Бюро по труда”.
Процедура „Активни” е със срок за кандидатстване до края на месец август 2015г., при която кандидатстващите работодатели трябва да организират кампании и да идентифицират безработни, но нерегистрирани в „Бюро по труда” лица – хора, които не са в заетост или обучение. Целта на тази процедура е да мотивира лицата да започнат работа или образование.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete