Четвъртък, 25 Април 2024, 19:31

Около метър е падналият сняг на проходите „Шипка“ и „Петрохан“. Шофирайте внимателно!

6 Февруари 2023, 15:01
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1679 4


550 снегорина почистват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава. Около метър е падналият сняг на проходите „Шипка“ и „Петрохан“. От снегонавяванията извън пътното платно преспите достигат метър и половина - два. Пътноподдържащите дружества не са спирали работа, за да се осигури проходимостта на трасетата. Жълт код за ниски температури има в цялата страна, а за силен вятър има за Източна България, както и за областите Хасково и Кърджали.

Поради снегонавявания е ограничено движението на моторни превозни средства над 12 тона по път III-358 Шипково – Рибарица в област Ловеч.

За всички превозни средства е ограничено движението през „Троянски“ проход. Ограничено е преминаването през „Ришки“ проход на автомобили над 12 тона, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

Движението по път I-1/E-79 в участъка Мездра – Враца в посока Враца, в района на с. Руска Бела се осъществява в една лента поради аварирал тежкотоварен автомобил. Трафикът в участъка се регулира от екип на „Пътна полиция“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. Блокирането на движението от превозни средства с неподходящи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България. За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Източник: АПИ

Коментари (4)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 16:43

    :) :x :lol: :x

  • Отговори (0) (1)
    3. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 16:43

    :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 21:20

    Що не пишете колко е падналия сняг в Урал?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete