Понеделник, 29 Април 2024, 08:54

Опасно време в неделя: Жълт код за 20 области, сред които и София-област

1 Юли 2023, 20:14
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1911 7


Опасно време в неделя. Обявен е жълт код в области у нас - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян и Кърджали. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, ще има в Западна и Централна Северна България. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава. Над останалите райони от страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър.

Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста, в Западна и Централна България - и купесто-дъждовна облачност; там вятърът ще се ориентира от северозапад. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Повече слънчеви часове ще има преди обяд в Източна България, но вечерта и там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 26°-27°, на места по високите западни полета - до 33°-34° на изток, в София - около 26°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури: 26°-30°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, по високите части югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.



Източник: НИМХ

Коментари (7)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (7)
    3. добавен от: Анонимен 2 Юли, 00:05

    Нека вали, я сам на морето

  • Отговори (5) (4)
    4. добавен от: Анонимен 2 Юли, 08:21

    Мобилизация на гражданска защита, полиция, пожарна и всички отговорни органи, за да няма после ,мрънкане,оправдания и хората да страдат. Екипите да дежурят денонощно и да са готови да помагат на хората.

  • Отговори (2) (2)
    5. добавен от: Анонимен 2 Юли, 19:08

    Фалшива информация.
    Всяване на страх в народа.
    Съсипаха я тая държава.

  • Отговори (3) (0)
    6. добавен от: Анонимен 3 Юли, 14:05

    До пост № 4 - Те съответните компетентни служби и организации дежурят, наблюдават, вземат мерки и при необходимост помагат. Но нали да мрънкате само по сайтовете... :x

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: Анонимен 3 Юли, 17:37

    В Етрополе хората са много лоши дето Господ ни подсказва че сме не верни да се събудят хората от сънят на греха до като не късно

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete