Събота, 20 Април 2024, 05:21

Опит за трафик на хероин и кокаин през МП Калотина разследва Окръжна прокуратура - София

19 Април 2023, 14:50
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 401 0


Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се водят досъдебни производства, образувани за опит за незаконен трафик на наркотични вещества през границата на страната от България за Сърбия.

На 16.04.2023 г. на МП Калотина митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София са селектирали за щателна проверка два товарни автомобила, пътуващи от Турция за Босна и Херцеговина.

При извършено сканиране с рентген на първия камион инспекторите са установили в кабината на водача чанта със съмнителна плътност. Последвала е физическата проверка, по време на която в нея са били открити пет пакета, опаковани с тиксо и съдържащи прахообразно вещество. То е реагирало положително на хероин при направен полеви наркотест. Общото количество на предмета на престъплението е 4,834 кг.

В другия камион е бил открит пакет с кокаин с тегло 1,194 кг.

В качеството на обвиняеми по образуваните досъдебни производства са привлечени три лица – гражданите на Босна и Херцеговина М.Ш. (на 40 години), А.А. (на 47 години) и М.Р. (на 43 години).

С постановление на прокурор извършителите на престъпленията са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.

Източник: Апелативна прокуратура - София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete