Петък, 17 Май 2024, 01:00

Опозицията иска оставката на кмета Георгиев на извънредна сесия

18 Май 2015, 18:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1895 16


Общинските съветници от опозицията депозираха искане за свикване на извънредно заседание на Общински съвет с една точка  в Дневния ред - оставката на кмета Георги Георгиев. Искането е внесено  днес в общинската администрация. Ето и пълния текст на проекта за решение:

До Председателя на ОбС Ботевград
г-жа Йорданка Лалчева
 
 
 ИСКАНЕ
 
от група общински съветници в ОбС Ботевград, мандат 2011-2015 г.
 
 Уважаема г-жо Председател,
 
на основание чл. 34, ал.2, т. 2 от Правилника за работа на общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация и чл.23, ал.4, т.2 от ЗМСМА, моля да свикате извънредно заседание на ОбС Ботевград в законоустановения срок. Предмет на разглеждане на извънредната общинска сесия ще бъде обсъждане на докладна записка с проект за решение - приемане на обръщение до кмета на община Ботевград Георги Георгиев, както следва:
 
 Д О К Л А Д Н А  З А П И С К А
от:
група общински съветници в ОбС Ботевград – мандат 2011-2015 г.
 
Относно: Приемане на Обръщение
 
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ.
 
 
 Във връзка със снетото политическо доверие на управляващата партия ГЕРБ от издигнатият от нейно име и избран за кмет на Ботевград Георги Георгиев, считаме за необходимо  Общински съвет Ботевград да изрази своята позиция по случая, като приеме обръщение към Георги Георгиев.
Предвид гореизложеното, на основание чл.6 ал.2 от Правилник за организацията и дейността на общинския съвет неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация и във връзка с чл.21 ал.2 от ЗМСМА, предлагаме Общински съвет Ботевград да приеме следното
 
 Р Е Ш Е Н И Е:
 
 1. Приема следното
 
 ОБРЪЩЕНИЕ

Г-н Георгиев,

Издигналата Ви за кмет на последните местни избори политическа партия ГЕРБ по категоричен и недвусмислен начин сне от Вас политическото си доверие. Лично лидерът на партията, в която членувате, и министър-председател на България Бойко Борисов, в ефира на национална телевизия с многомилионна аудитория заяви, че Вие няма да бъдете подкрепен като кандидат-кмет на предстоящите местни избори. По този начин лидерът на Вашата партия съвсем ясно показа, че ръководството на ГЕРБ категорично се разграничава от стила и методите Ви на управление на община Ботевград. Непосредствено след това изказване централното ръководство прекрати партийното Ви членство, разпространявайки декларация, в  която се посочва, че „ ..няма да толерира и да разпъва политически чадър над когото и да е, в случай че са налице сигнали за нередности, и когато  текат проверки на правоохранителните и всички останали компетентни органи „. С този акт не някой друг, а именно Вашата партия Ви заклейми като ръководител, с изключително съмнителни и доста спорни от морална и законова гледна точка действия и стил на управление.

Считаме, че когато един действащ управленец получава такава негативна оценка и недоверие, не само от голяма част от своите избиратели, а вече дори и от ръководството на издигналата го партийна организация, когато срещу тази личност се водят множество разследвания по различни сигнали за  извършени редица закононарушения, общоприетите морални норми на поведение в демократичните европейски общества изискват  този човек незабавно да си подаде оставката и да освободи заемания висок обществен пост.

Предвид множеството прокурорски и полицейски разследвания, извършвани по сигнали за нарушения в дейността на  управляваната от Вас община Ботевград, предвид няколкото прокурорски преписки, по които се извършват обстойни проверки на личните Ви и семейни доходи и натрупани сериозни активи, предвид официално заявеното недоверие от страна на издигналата Ви за кмет партия ГЕРБ, с последвало прекратяване на партийното Ви членство, и предвид все по-нарастващото недоверие и неодобрение от страна на ботевградската общественост :

 - Най-настойчиво Ви призоваваме, да подадете своята оставка и да освободите заеманата от Вас длъжност „кмет на Община Ботевград“

Г-н Георгиев, много пъти сте заявявали, че община Ботевград е една модерно и демократично управлявана европейска община. Покажете достойнство, морал и европейско поведение поне в последния си ход.

 

 


Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Май, 18:38

    Георгиев няма да пусне кокала!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Май, 19:00

    Само че Боцето ще го пусне!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Май, 19:09

    Като се махне Гого, кой ще дойде на негово място, че ми е чудно много?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Май, 19:13

    Ботевград ще избере своя граждански кандидат. Необходима е платформа в една точка - край на закононарушенията, присвояванията, личното и семейно облагодетелстване и злоупотреба с евросредства!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 18 Май, 19:41


    http://www.blitz.bg/news/article/337302

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Май, 19:41

    #3 znae6li koi ste stane kmet gavaliubov :D :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 18 Май, 19:47

    6, не знам. Зная само че няма да е Тулата :D :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 18 Май, 19:58

    GAVAYG OLIGROFREN YKEMOV KAPACITET DPS HOD TYLA

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 18 Май, 21:01

    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: DDBB

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 19 Май, 01:58

    Гласовете на герб едвам стигнаха за един съветник тоест Марсел ,а огромната част са на дибо тоест на кмета така че спрете да лаете кмета си управлява по право

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete