Понеделник, 20 Май 2024, 22:02

Определиха със заповед местата за поставяне на агитационните материали в Ботевград

10 Май, 14:25
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 801 10


Със заповед на кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов са определени местата за поставяне на агитационните материали в предстоящата предизборна кампания.

Агитационните материали, в рамките на предизборната кампания в изборите за членове на Европейския парламент от Република Българияи за народни представители на 9 юни 2024 г., която се открива на 10 май 2024 г. и приключва в 24:00 часа на 7 юни 2024 г. могат да с епоставят единствено на определените за целта табла, разположени на пл. "Саранск", между банките ОББ и ЦКБ.

Агитационните материали могат да се позставят на сгради, огради и витрини само след разрешение на собственика или управителя на имота.

Предизборните събрания са публични. За реда при провеждането им отговарят организаторите и органите на Министерство на вътрешните работи. Събранията се организират съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Забранява се:
- унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до приключване на изборите;
- публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания;
- използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението;
- използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави;
- използването на агитационни материали, които накърняват честта и доброто име на кандидатите;
- използването на агитационни материали, съдържащи герба и/или знамето на Република България и/или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения;
- използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация;
- провеждането на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала;
- провеждането на предизборна агитация на работните места от лица на изборна длъжност в синдикалните и работодателските организации;
- предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден;
- предизборна агитация от служители на вероизповеданията;
- поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването;
- в търговска реклама да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция или инициативен комитет или кандидат;

Кметовете на кметства и кметските наместници определят със своя заповед местата за поставяне на агитационни материали на територията на съответното населено място.

В изборния ден премахването и изземването на такива материали може да става и по решение на секционните избирателни комисии.

В срок до 7 дни след изборния ден, партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети премахват поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори.

За спазването на разпоредбите на настоящата заповед ще следят служителите от отдел „Контрол по сигурността и обществения ред”.

Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (5) (4)
    1. добавен от: Ботевград 10 Май, 15:37

    Партийните мизерници да не хвърлят листовки във входовете на блока, че ще им счупя ръцете. Най-вече за ГРОБ се отнася, че те не спазват масово регламента за изборните материали. Пример са миналите избори, в които си бяха хвърлили листовките на земята във входа. Или да хвърлят, тъкмо ще си взимаме за тоалетна хартия.

    • (4) (3)
      1. добавен от: Анонимен 10 Май, 17:10

      Още в минало време ли живееш, 1? Брошурите от "Кауфланд", "Фантастико" и "Лидл" не ги ли получаваш по същия начин?

    • (4) (2)
      2. добавен от: Анонимен 10 Май, 20:42

      Абсолютно всички други ги оставят пред входа на блока на таблото или вътре върху пощенските кутии. Само измекярите от ГРОБ ги изхвърлят така и то в нарушение на закона, защото рекламните брошури със чушки и домати е едно, а агитационни материали за избори е друго.

    • (1) (2)
      3. добавен от: Анонимен 11 Май, 07:47

      Значи рекламните брошури сЪС чушки и домати е едно, а агитационните материали за избори е друго! Нищо, че и двата вида брошури изпълняват една и съща роля, щом са нахвърляни във входа.
      Самото преиначаване на името на ГЕРБ, 1 и 1/2, говори, че си голям измекяр!

    • (2) (1)
      4. добавен от: Анонимен 11 Май, 09:10

      Ако смяташ, че ракламни брошура на супермаркет и такава на политическа партия, от която зависи бъдещето на страната е една и също, извинявай не мога да ти помогна, при теб специалист трябва да се намеси, освен ако не си партиен кадър на ГРОБ, това обяснява какъв измамник и измекяр си ТИ. Кажи на цървулите ти, че ще отидем няколко човека да им ги върнем лично. Мизерници!

    • (2) (1)
      5. добавен от: Анонимен 11 Май, 09:15

      И тъпако, нали четеш къде може да се поставят агитационни материали, за брошурките за чушки и домати няма специални наредби. Явно хората, които пишат законите са сметнали, че не е едно и също. И не е. А пък какво пишеш ти, дежурния некадърник няма никакво значение. Видя ли брошура във входа или по чистачките на колата някои от партията ще я изяде. Гарантирам.

  • Отговори (4) (2)
    2. добавен от: Анонимен 10 Май, 20:44

    Отделно, че ГЕРБ и БСП лепят и по сгради за, които не са искали разрешение от собствениците. Още им стоят лепенките от миналите избори.

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Май, 10:48

    Станете парници, като ви харесва герберската мафия

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 11 Май, 10:48

      партийци*

  • Отговори (1) (1)
    4. добавен от: Анонимен 12 Май, 07:14

    Глупаци

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (259)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (141)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (54)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete