Неделя, 19 Май 2024, 11:22

Определиха видовете за Световното по акробатика, Ботевград с представители в националния отбор

9 Март 2021, 10:46
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1238 2


Ръководството на Българската федерация по акробатика утвърди състава на националния отбор за световното първенство, предложен от щаба на държавния тим със старши треньор Драгомир Драганов. Шампионатът на планетата ще се проведе в края на юни и началото на юли в Швейцария. До 19 март от родната централа трябва да заявят с какви видове ще участваме в Мондиал 2021, а до края на май трябва да бъдат подадени поименните заявки.

За да се определи най-добрият състав, УС на федерацията и наставниците на националния отбор решиха да проведат две контролни. Първата проверка се проведе в Горна Оряховица, а втората ще бъде по време на Световната купа в София в края на април.

“Тази година в акробатиката ще има световно и европейско първенство. Ние бяхме длъжни да се подсигурим с някакви средства, които са много минимални, но все пак е хубаво да ги имаме. Все още не сме определили града в които ще проведем централизираната подготовка. Предстои още едно контролно, това трябва да го знаят всички видове, които са избрани. Тази проверка ще бъде по време на Световната купа в София през април и едва тогава ще бъдат утвърдени поименните заявки“, сподели Недко Костадинов, генерален секретар на Българската федерация по акробатика.

Ботевград ще бъде представен в националния отбор от вече утвърдената женска тройка във възрастта 13-20 години: Дария Иванова, Стейси Василева и Габриела Боевска от КСА "Балкан" (Ботевград) с треньор Добринка Николова. Освен тях, в същата възраст, Елена Босилкова, която също е от ботевградския клуб, ще се състезава във вид заедно с Теодора Кръстева от "Нефтохимик" (Бургас).



Източник: Снимка: Sportal.bg

Ключови думи: КСА "Балкан" , акробатика , спортна акробатика

Коментари (2)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Март, 12:38

    Браво на децата, резултат на много труд и усилия, браво!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Март, 09:41

    Успех и достойно представяне на децата!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete