Сряда, 8 Май 2024, 13:15

Организацията на инвалидите "Светлина" в град Етрополе проведе отчетно - изборно събрание

28 Март 2016, 09:17
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1260 1


На 25.03.2016 година се проведе отчетно – изборно събрание на организацията на инвалидите  „Светлина“ в град Етрополе. При  събралия се нужен кворум започна и събранието на Организацията, което се проведе в Малкия салон на НЧ „Тодор Пеев – 1871“.

Гости на събранието бяха: г-н Стефан Борисов – заместник – кмет на Община Етрополе, г-жа Даринка Петкова – Директор на Дирекция „ОСИРХДПП” в Община Етрополе и Любка Хаджиева – Председател на „Пенсионерски клуб“ в град Етрополе.
 Председател на събранието бе г-жа Иванка Овчарова, а за протоколчик бе избрана Павлина Христова.

При следния дневен ред протече отчетно – изборното събрание:
1. Отчет за дейността на УС и Организацията за периода 2011 – 2016 година.
2. Отчет на контролно – ревизионната комисия.
3. Избор на председател на УС и членове.
4. Избор на председател и членове на контролно – ревизионната комисия.
5. Приемане на план за бъдещи дейности на Организацията.
6. Избор на делегат за отчетното събрание на Регионалната организация.

Избрана бе комисия по преброяванията в състав: двама членове – Василка Георгиева и Стоян Йончев. Комисията по предложенията бе в следния състав: Христинка Славчева, Дафинка Колева и Стоян Йончев.

Доклада на Организацията бе прочетен от г-жа Янка Филипова за периода 2011 – 2016 година. В самото начало бе отдадена почит на членовете загубили живота се през периода.

Организацията наброява 250 членове, които са с отчетен членски внос за 2015 година. „Стараем се да откликваме на нуждите на нашите членове, като винаги им помагаме“ бяха част от думите в доклада на г-жа Филипова. Тя разказа за дейността на клуба, какви дейности са изпълнявали, къде са ходели, в какви мероприятия са се включвали и къде са участвали.

Специални благодарности бяха изказани към г-н Димитър Димитров – Кмет на Община Етрополе, които винаги съдейства за разрешаването на редица проблеми. Благодарности бяха изказани и към ръководството на „Елаците – МЕД“, г-н Емил Димитров, г-н Радослав Стоянов и редица фирми подпомагали дейността на Организацията. В доклада бе разказано и за доброто сътрудничество с „Клуба на пенсионера“ и Дружество „Вяра – Диабед“.
Доклада на ревизионната комисия отчете, че не са установени нарушения за отчетения период.

Думата бе дадена и на членовете на Организацията, които дадоха конкретни предложения и зададоха конкретни въпроси свързани с личните асистенти и помощите за хора с увреждания. Поставени бяха и въпроси за поставяне на рампа за хора с увреждания, за да улесни достъпа до клуба, в които се събират членовете.

Даринка Петкова – Директор на Дирекция „ОСИРХДПП” даде подробни разяснения относно новата програма, която е стартирала, както и за кандидатстването за личен асистент. Единодушно бе приет доклада, а за избор на Председател и УС бяха избрани: г-жа Янка Филипова – Председател и членове: Иванка Овчарова, Радка Ангелова, Стефка Божилова и Спас Йотов.
Ревизионната комисия е в състав: Цанка Начева, Стоян Йончев и Параскева Крачунова. Единодушно бе приет и плана за бъдещите дейности на Организацията включващ редица мероприятия и изяви, с които да бъде разнообразен живота на членовете.
По последната точка за делегат бе избрана г-жа Янка Филипова.

Източник: Община Етрополе

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: анонимен 28 Март, 22:23

    Празни столове за психично болните гледам има,а има толкова психично болни инвалиди в Етрополе, защо не са дошли интересно, сигурно обикалят още дворовете да търсят имането, не успяха на изборите. Сега остават съкровищата като извори на финансови доходи

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (221)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete