Петък, 29 Март 2024, 11:24

Още не е готов докладът от проверката в Дома за стари хора (ВИДЕО)

24 Октомври 2021, 20:30
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 926 16


"Все още не ми е представен докладът. Ще го резюмираме, когато ми бъде връчен."

Това заяви кметът Гавалюгов на редовния петъчен брифинг, на който се очакваше да огласи публично доклада с резултатите от проверката в Дома за стари хора, както самият той обеща на 15-ти октомври.

Кметът допълни още:

"Жалбоподателите са две жени и ще направя среща между тях и Комисията, и ако се наложи и с директора на Дома. Случаят прекалено много се популяризира, като едва ли не случай на побой и на насилие като в други такива домове, които бяха излъчени в националните медии. Дотук имаме изолирани твърдения на роднините на двама потребители.
Без да имам официалния доклад, разговарял съм с Комисията и не се потвърждават тези твърдения в жалбата."

В началото на следващата седмица щял да бъде представен докладът, "за да спрат спекулациите по тази тема", обобщи Гавалюгов.




Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • Отговори (7) (1)
    1. добавен от: Анонимен 24 Октомври, 21:12

    Не се хабете ....всичко е ясно

    • (8) (3)
      1. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 01:31

      Смешник е този кмет.
      Вече почва да търси оправдания, сравнявайки положението с това в други подобни домове.
      Разбирай: има проблеми, но не чак толкова сериозни.

  • Отговори (7) (1)
    2. добавен от: Анонимен 24 Октомври, 23:16

    В Дома за стари хора се намира една малка, но много уязвима обществена група. Възможно е да става дума за недоразумение, но е възможно да има индикация за по-сериозен проблем. Каквото и да се окаже, отсега нататък е редно общинските власти да проявяват по-голяма бдителност по отношение на това, което се случва в Дома. Необходимо е да се подхожда с внимание и уважение дори към единични "изолирани твърдения", когато се обсъждат подобни сериозни и чувствителни теми. Изпращането с неохота на "комисия" в Дома за стари хора и подценяването на ситуацията от самото начало не е подход, който е уместно да се прилага от местните власти, когато са потърсени за съдействие и дори закрила. За състоянието на една общност и за нивото на излъчените от нея представители се съди най-добре по положението, в което се намират най-уязвимите групи от тази общност.

  • Отговори (6) (1)
    3. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 06:33

    Основа на корупцията е в непрозрачността и заглушаване гласа на хора и медии. Цензурата, която е норма в Ботевград, прави всичко да изглежда нередно, дори да не е. И така ще е докато всички медии са собственост и обслужват Кмета.Тъмна мъгла е покрила истината в града и ще минат години, докато хората станат доверчиви.

  • Отговори (5) (9)
    4. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 09:35

    Два човека били недоволни. Като не сте, вземете родителите си и си ги гледайте вкъщи или наемете човек да ги гледа. Иначе излиза, че хем сте ги дали, хем сте недоволни. Има решение, но в дома ще ви е по-евтино. А ви е по-добре да контролирате отвън.

  • Отговори (1) (3)
    5. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 09:35

    Двама

  • Отговори (7) (0)
    6. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 09:48

    №4. Оближи задника на Кмета и може да ти се изясни ролята на тези институции. Казват, че тъпаците им се прояснявало, след тази процедура. Двама ти казва Кмета, а те са десетки.

  • Отговори (5) (1)
    7. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 13:00

    Няма смисъл кмета си е с Яница явно си личи защитавай я колкото искаш накрая ще си ходите и двамата

    • (0) (4)
      1. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 17:56

      А ти накрая къде ще отидеш ?

    • (0) (0)
      2. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 18:40

      За Германия
      Ама вече от злоба и там я неща с тия патерици

  • Отговори (4) (0)
    8. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 13:25

    На малоумния коментар на номер 4 ще кажа само че всеки сам решава каде и как а на тази институция и се плаща за да си върши работата не да се налива и да твърди че извършва дейност

  • Отговори (4) (0)
    9. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 00:30

    Тази директорка е назначена не с конкурс,както изисква определената длъжност.Длъжностната и характеристика на Директор на социален дом за възрастни хора не отговаря на качествата на тази персона,употебяваща всеки ден алкохол,не ходеща всеки ден на работа,сменяща си всеки ден настроенията ,измисляща всеки ден нови и нови самоцелни наредби върху психиката на възрастните хора.Господин кмете,свършва времето на политически назначени калинки,които рано или късно ще изядат и твоето работно място.Да не говорим и за формално направената проверка под силният натиск от потърпевши потребители и техните роднини.Идва деня за равносметка и ще излязат на светло велики истини,пред които не само кмета ще замълчи ами всички останали.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 17:31

      Йовелино не разбра ли че си сбъркан материал и простотията ти вече е извън всякакви граници явно трябва да ти се натроши тиквата мангал ска за да се спреш

  • Отговори (4) (0)
    10. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 00:38

    С това си изказване кмета ,не само че се подигра с честните данъкоплатци на тази Община ,но подложи и на съмнение сигналите подадени до него.Цял град и цяла Община знаят за случващото се в този дом,само вие сте слепци и не виждате фактите,заобикаляйки законните проверки и подигравяйки се с нещастието на 60 човека.Самият кмет знае ,че малко хора имат смелостта да се изправят пред беззаконието в тази Община,че всеки си мълчи,защото се страхува какво би станало с неговият родител ,ако тази директорка не бъде остранена незабавно.Защото тя е реваншистка и макар и доста прикрито си го изкарва на невинните възрастни хора,които си плащат да бъдат качествено обгрижвани,а не да живеят ежедневно в страх и подчинение.Да не говорим за Охранителите -поритиери,които се държат като звероукротители във затвор.Няма да ги напишем кои са ,те сами ще се разпознаят.Верните слуги на Яница.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 18:27

      Da chakame te i teb na mestoto na maika ti

    • (0) (0)
      2. добавен от: Анонимен 26 Октомври, 18:39

      Смешница

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete