Понеделник, 29 Април 2024, 13:22

Оставка на кабинета на мига и вот през септември пожела Борисов

6 Юли 2013, 10:48
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 607 0


ГЕРБ иска незабавна оставка на това правителство, а изборите трябва да са през септември, за да може хората да се приберат от улицата.  Това каза в предаването "Животът и други неща" по БНТ бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.
На въпрос докога депутатите на ГЕРБ няма да влизат в пленарната зала на парламента, Борисов отговори, че проблемът е в поведението на лидера на "Атака". В момента, в който Мишо Миков или прокуратурата отнеме имунитета на Волен Сидеров и ни гарантират реда и спокойствието, ще влезем в парламента и тогава ще искаме вот на недоверие, ще се борим парламентарно, докато падне този парламент и има предсрочни избори, категоричен беше той. 
Според него вот на недоверие искат ежедневно хората на площадите в България и той е виден и ясен. 
“В българския парламент има хора, които просто по начина, по който се държат и заради което са дошли, пряко застрашават живота и здравето. Казвам живота, защото са въоръжени с пистолети, палки, белезници сигурно носят – отде да ги знам. И ето, всичките наши колеги са свидетели как те искаха да набият Деси Атанасова и скочиха всички около реда около тях. Този човек, както виждате, с наглостта си отишъл под балконите на Валери Симеонов, отдолу му подвиква и отива след това да се оплаква, че бивал нападан. Нали виждате просто абсурда. Този човек дойде на моя ред и с най-цинични думи ми говореше от един метър”, каза Борисов, като уточни, че в  обидите на Сидеров „майката” беше най-малкото“.
„Неговите хора с телевизия „Алфа” дни наред стоят пред дома ми под немия поглед на властта. Комшиите не могат да спят, да отидат на работа. Така че, от една страна, парламентът блокиран, от другата страна – домът ми блокиран. Къде да ходя?“, възмути се Борисов.
„В тежкия си махмурлук Мишо Миков сутрин – аз го гледам, той се гърчи милият, то му е тежко от препиването, то му е една мъка да каже едно изречение - той не взима никакви мерки като председател на парламента, да изгони Сидеров, да изгони всички, които се държат по този начин. Те седят и гледат като малки деца майка си, защото зависят от този човек”, продължи Борисов.
Протестиращите трябва да знаят, че планът "Орешарски" предвижда да се вземе 1 милиард, за да се покрие някаква имагинерна дупка, който ще бъде похарчен без резултат, а после хората ще трябва да го плащат, заяви още експремиерът.
Иван Костов прави десен проект, който се финансира от Цветан Василев, посочи също така Бойко Борисов. Според него задача на Бареков в този проект е да търси конфронтация с ГЕРБ и с него персонално и "да се яхнат протестите в момента". "Тези хора отиват пред нашата централа, застанат за една минута, докато множеството от протеста минава през паркинга и отива към централата на БСП", отбеляза той. Костов дирижира "своите десни". "Той доведе и направи изключително много БСП и ДПС да се върнат на власт и сега с Цветан Василев той прави десен проект", добави Борисов и подчерта, че между двамата има дългогодишно приятелство.


Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete