Вторник, 21 Май 2024, 00:16

"Оставям МБАЛ Ботевград в отлично финансово състояние" - д-р Орлин Цветков, управител на МБАЛ Ботевград (ВИДЕО)

10 Май, 17:33
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3239


В началото на м. май, управителят на МБАЛ Ботевград - д-р Орлин Цветков, е уведомил ръководството на община Ботевград, че ще освободи поста.

Припомняме, че на последната сесия на ОбС Ботевград, д-р Цветков представи отчет за дейността и финансовото състояние на болницата за 2023 г., от който стана ясно, че МБАЛ Ботевград е на печалба и управлението на болницата е отлично. За постигнатите резултати, д-р Цветков получи висока оценка от общинските съветници - както от управляващите, така и от опозицията.

По време на редовния петъчен брифинг попитахме кметът Гавалюгов дали е наясно с мотивите за оттеглянето на д-р Цветков от поста и какво предстои оттук нататък?

"Тази длъжност е с 3-годишен мандат и конкурс трябва да има. През този месец ще внесем докладна в Общинския съвет с която Общинският съвет ще вземе решение за провеждане на конкурс за управител на МБАЛ Ботевград. През август, когато изтича договорът на настоящия управител, вече да имаме проведен конкурс с избран управител. Д-р Цветков е заявил намерението си да заеме друга позиция в сферата на здравеопазването."

Потърсихме за коментар д-р Орлин Цветков, който в интервю за "Балканец" заяви:

"Оставям МБАЛ Ботевград в отлично финансово състояние. За първото тримесечие на 2024 г. финансовият резултат на болницата е по-добър от миналогодишния. Няма да участвам в конкурса, който предстои да бъде обявен за нов управител на МБАЛ Ботевград. Надявам се, че той ще бъде спечелен от способен, млад местен човек".





Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (259)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (141)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (54)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete