Сряда, 19 Юни 2024, 15:39

"Оставям МБАЛ Ботевград в отлично финансово състояние" - д-р Орлин Цветков, управител на МБАЛ Ботевград (ВИДЕО)

10 Май, 17:33
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3483


В началото на м. май, управителят на МБАЛ Ботевград - д-р Орлин Цветков, е уведомил ръководството на община Ботевград, че ще освободи поста.

Припомняме, че на последната сесия на ОбС Ботевград, д-р Цветков представи отчет за дейността и финансовото състояние на болницата за 2023 г., от който стана ясно, че МБАЛ Ботевград е на печалба и управлението на болницата е отлично. За постигнатите резултати, д-р Цветков получи висока оценка от общинските съветници - както от управляващите, така и от опозицията.

По време на редовния петъчен брифинг попитахме кметът Гавалюгов дали е наясно с мотивите за оттеглянето на д-р Цветков от поста и какво предстои оттук нататък?

"Тази длъжност е с 3-годишен мандат и конкурс трябва да има. През този месец ще внесем докладна в Общинския съвет с която Общинският съвет ще вземе решение за провеждане на конкурс за управител на МБАЛ Ботевград. През август, когато изтича договорът на настоящия управител, вече да имаме проведен конкурс с избран управител. Д-р Цветков е заявил намерението си да заеме друга позиция в сферата на здравеопазването."

Потърсихме за коментар д-р Орлин Цветков, който в интервю за "Балканец" заяви:

"Оставям МБАЛ Ботевград в отлично финансово състояние. За първото тримесечие на 2024 г. финансовият резултат на болницата е по-добър от миналогодишния. Няма да участвам в конкурса, който предстои да бъде обявен за нов управител на МБАЛ Ботевград. Надявам се, че той ще бъде спечелен от способен, млад местен човек".

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (20)
70% Complete
Не (56)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (5)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (15)
70% Complete
Всички са маскари. (31)
70% Complete