Сряда, 19 Юни 2024, 16:20

От 17 юни се въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

11 Юни, 11:18
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 10657 9


На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството вчера, 10 юни, с кметове и превозвачи бяха обсъдени вариантите на обходни пътища във връзка с предстоящо затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол. Затварянето е заради предстоящи строително-монтажни работи по трасето.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ представиха информация за предвидените за изпълнение дейности, които налагат новото затваряне на участъка между Мездра и Лютидол, както и проекта за временна организация на движението заради модернизацията на трасето.

Участниците в срещата се съгласиха да се провеждат ежемесечни координационни срещи и при необходимост, след анализ на трафика, временната организация на движение да бъде изменяна. За участие в тях ще бъдат поканени и представители на МВР.

„Приключваме разговорите с общото разбиране, че проектът е стратегически и трябва да се случи. Необходимо е да дадем фронт за работа, за да може строителят да изпълни планираните дейности в срок до края на годината“, отбеляза министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова.

Предлаганите обходни маршрути ще бъдат обсъдени с Министерството на вътрешните работи, след което ще бъде взето и окончателното решение за тях. Предвижда се те да бъдат въведени от следващия понеделник – 17 юни 2024 г.

В срещата, по покана на министър Виолета Коритарова, взеха участие кметове на общини и населени места – Мездра, Берковица, Лютидол, Новачене, Скравена, Типченица и Бързия, които се намират в близост до пътя или ще бъдат засегнати от промяната в организацията на движението, представители на транспортния бранш, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Йордан Вълчев и инж. Венцислав Атанасов – член на УС на АПИ.Източник: АПИ

Коментари (9)

 • Отговори (6) (11)
  1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 12:23

  Глупаци на квадрат.

 • Отговори (3) (12)
  2. добавен от: Анонимен 11 Юни, 12:46

  Ебпутмайч

 • Отговори (5) (4)
  3. добавен от: Читател 11 Юни, 14:43

  Като и гледа човек тъпите мутри и е съвсем сигурен че няма да сътворят нещо умно ,пък и какво от това ,че ще има жертви нали няма да са те.Ето това управлява България .Смотани и прости

 • Отговори (5) (5)
  4. добавен от: Анонимен 11 Юни, 17:22

  До кога?

 • Отговори (13) (7)
  5. добавен от: Фастер 11 Юни, 19:55

  Тоя път Ботевград -Мездра стана исторически!За една година през която трафика беше през Искърското дефиле почти нищо не беше правено?!?!Цяла година?!?!Минах есента та видях великите творения и 4-5 километра временен нов асфалт!Сега ще е същото!!!АПИ да отмени винетките !!Не виждам за тия каруцарски пътища защо да плащаме!Най-скъпото и неграмотно пътно строителство в Света!Абсолютни малоумни наглеци!

 • Отговори (4) (3)
  6. добавен от: Анонимен 11 Юни, 21:26

  No o

 • Отговори (0) (3)
  7. добавен от: Анонимен 12 Юни, 14:47

  Нищо няма да направят пак
  Ще стане като миналия път 2 години за 2 километра
  Само дето ще обикаляме баирите
  Голяма излагация е това

 • Отговори (3) (5)
  8. добавен от: Неграмотен 12 Юни, 15:08

  Къде са партийте искащи да управляват къде е ГЕРБ който се хвалят с построени пътища,къде спаха и търсеха грешките на другите а не виждаха техните

  • (1) (0)
   1. добавен от: Анонимен 15 Юни, 08:51

   " Къде са партиЙте.....къде е ГЕРБ коЙто......" Къде има БУКВАР?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (20)
70% Complete
Не (56)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (5)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (16)
70% Complete
Всички са маскари. (31)
70% Complete