Сряда, 23 Октомври 2024, 03:33

От 24 юни се ограничава движението по участъка Мездра - Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1

22 Юни, 01:15
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2454 7


Тежкотоварните камиони няма да преминават през прохода „Петрохан“ в часовете с пиково натоварване и през уикендите.

От 24 юни се ограничава движението на всички видове моторни превозни средства по отсечката Мездра – Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1.

Промяната в организацията на движение е необходимо за доизграждането на пътните възли на две нива – „Мездра“, „Дърманци“ и „Ребърково“ и модернизацията на пътя Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите и на гражданите, през чиито населени места ще преминава транзитният трафик, за причиненото неудобство. Пренасочването на движението по обходни маршрути създава неудобства както на гражданите, така и на шофьорите, но спирането му е необходимо, за да се осигури както безопасност при пътуването, така и строителна площадка за модернизацията на трасето на път I-1, което ще е двойно по-широко от настоящото.

За повишаване безопасността на пътуващите и на жителите на населените места, през които ще преминава трафикът, АПИ работи в постоянна координация и тясно сътрудничество с Главна дирекция „Национална полиция”. Апелът към шофьорите и жителите на населените места в региона е да проявят разбиране и търпение, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.

При изпълнението на строителните дейности ще може се използват следните обходни маршрути:

За превозните средства до 3,5 т обходното трасе е:
• По път III-1004 Паволче – Челопек – път III-1602 Челопек – с. Лютиброд – път II-16 Лютиброд – Елисейна – Своге – околовръстен път на София и обратно.

За превозните средства над 3,5 т обходните маршрути са:
• път II-13 Крапчене - Криводол - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус“ и обратно;
• път II-15 Враца - Борован – път II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус“ и обратно.

Възможни обходни маршрути за МПС над 3,5 т са и следните трасета:
• Само в посока Монтана - по АМ „Хемус“ – път I-3 Ябланица – Златна Панега - път III-3082 Златна Панега - Роман – път III-103 Роман - Мездра - п. в. „Моравица“ - път I-1 п. в. Моравица – Враца - Монтана.
• Само в посока София по второкласния път II-81 през прохода „Петрохан“ - до 15 октомври 2024 г. При започване на строителните работи в понеделник - 24 юни, тежкотоварните превозни средства няма да могат да преминават през „Петрохан“ в часовете с пиково натоварване и в уикендите. Проходът ще е забранен за тежкотоварни камиони от понеделник до петък от 6.00 ч. до 9.00 ч. и от 16.00 ч. до 19.00 ч., както и в събота и неделя. Това означава, че тежкотоварните камиони ще могат да преминават през „Петрохан“ само в работните дни от 9.00 ч. до 16.00 ч и през нощта. Обходът през „Петрохан“ ще бъде въведен за срок от 30 дни като през това време ще се направи анализ на трафика, за да се прецени дали е необходима промяна. За да се гарантира спазването на организацията на движение през прохода „Петрохан“ се предвижда да има пропускателен пункт с патрул.

При изпълнението на строителните работи в участъка Лютидол - п. в. „Новачене“ движението ще може да се осъществява по път III-161 Ребърково – Лютидол – Ботевград или по общинския път Типченица – Липница – Новачене. От пътен възел „Новачене“ до етапната връзка при км 192+140 движението ще е по новоизградения четирилентов път I-1.
Като обходни маршрути шофьорите ще могат да използват и други републикански пътища, като спазват действащата за тях постоянна организация на движение.

Предвижда се заповедите за временна организация за безопасност на движение в участъка от 161-ви до 194-ти км на път I-1 да бъде през декември 2024 г.

Спирането на движението в участъка Лютидол – п. в. „Новачене“ /от км 172+640 до км 185+600/ е свързано с изграждането на пътен възел „Лютидол“, корекция на Мала река с изместване на речното корито и преминаване отляво на пътя в дясно, в частично покрит участък под насип. Общата дължина на речната корекция е близо 2 км по протежение на пътя.

Необходимо е да се изградят множество съоръжения – надлез, две армостени с обща дължина от 260 м, стоманобетонова подпорна стена - 86 м, частично укрепителна пилотна стена - 140 м, дълбок изкоп - близо 40 м.
Ще се направи и стоманобетонова подпорна стена с дължина 256 м и пресичания на стар и нов път и др.



Източник: АПИ

Коментари (7)

  • Отговори (5) (6)
    1. добавен от: Анонимен 22 Юни, 08:13

    Тъпанари, защо ни скубят като банашки гъски и ги пълним с пари като ни слагат тия ограничения, това не сме държава, ами да хванат да ни затварят и да се приключва.

    • (4) (3)
      1. добавен от: Анонимен 22 Юни, 08:36

      Удави се в нещастието си и ни спести повърнята си тук

    • (2) (2)
      2. добавен от: Анонимен 22 Юни, 10:51

      Голем гъзолизец си #1.1,евала.

    • (2) (2)
      3. добавен от: Анонимен 22 Юни, 11:57

      Лапай 1.2

    • (7) (0)
      4. добавен от: Анонимен 22 Юни, 13:18

      Като не искаш ограничения, дай вариант, как да се направи пътя, без да спрат движението. Мрънкало

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Юни, 13:53

    Браво на АПИ, че устояха на натиска и запазиха своята позиция относно преминаването на тежкотоварни камиони през Петрохан. Въпреки ограниченията в определени часове, това е добро решение. Равномерното разпределение на трафика през всички обходни маршрути ще улесни придвижването и няма да натовари само отделни пътища. Разбирам недоволството на Бързия, но всички хора от обходите имат едни и същи права. Ами ако всички скочат на протест? А най-лошото е, че политически партии и народни представители участват в протеста, заставайки открито на страната на определена група хора, защитавайки техните интереси, явно не осъзнавайки, че така застават срещу други хора от населени места, предвидени за обход. Народните избраници трябва да защитават всички български граждани, а не да отстояват искането на едни и да застават срещу други.

  • Отговори (0) (3)
    3. добавен от: Тумбелек 22 Юни, 16:08

    Па че си ебе мачата от долни дъбник до магистралата

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (88)
70% Complete
Не (304)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (102)
70% Complete
Всички са маскари. (161)
70% Complete