Вторник, 14 Май 2024, 22:43

От днес Д-р Красимир Кушев управлява общинската болница

16 Декември 2016, 12:53
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2884 33


Днес новият управител на „МБАЛ Ботевград” ЕООД д-р Красимир Кушев бе официално представен на болничния персонал от кмета на общината Иван Гавалюгов. Той встъпва в длъжност след проведения конкурс и след одобрение с пълно болшинство на 5 декември 2016г от Общински съвет-Ботевград. 
 
„Вярвам, че управлението на болницата е било достатъчно добро, така че след двумесечната отсъствие на уравител на общинската болница, д-р Кушев бързо ще навлезе в нещата. Иамаше уверение, че екипът на болницата е била добре смазана машина, така че считам, че няма да има някакви сериозни сътресения. Надявам, се нашата болница да заеме едно достойно място в областта на здравеопазването не само в нашата община, но и на територията на областта. Каквото е необходимо общината ще прави, подкрепяме по всякакъв начин , защото здравеопазването за нас е абсолютен приоритет”. Това каза кметът Гавалюгов при представяне на новия управител. Гавалюгов подчерта, че без подкрепата и желанието на лекарите и медицинските сестри, нещата няма да се случват.  „Аз съм убеден,ч е в болницата работят високоморални хора, после висококвалифицирани специалисти и  хора, които са загрижени за здравеопазването в община Ботевград. Убеден съм, че д-р Кушев е човек, който притежава тези качества и вярвам, че ще намерите общ език, ще продължите да развивате добрия колектив в болницата, няма да има разделение, което е много важно за работата на всяка една организация и всички проблеми ще с решават в болницата, разбира се с подкрепата на общинското ръководство и общината, която е собственик на капитала на търговското дружество”, каза в заключение кметът.
 
„Добрите отношения с общината са много важни, не само заради това че тя е собственик”, каза д-р Кушев. Той припомни, че е дал обещание пред Общински съвет, че в края на месец март ще представи пред съветниците отчет за работата на болницата през 2016г и на 20 април ще представя отчет за работата на болницата през първите три месеца на 2017г. ”Не искам никого да критикувам и никого няма да критикувам, но през последните няколко месеца положението в болницата не е много добро. Всички вие знаете това, защото работите тук. Най-важното за нас е да осигурим кадри, това е най-тежкият ни и най-важен въпрос", подчерта д-р Кушев.
По повод на това д-р Кушев заяви, че  е разговарял с местен лекар, който е бил напуснал, но по негова молба се връща в МБАЛ на работа. Новият управител изрази намерение да разговаря с всички свои колеги, които са напуснали общинската болница по една или друга причина, за да се върнат. „При всички случаи искам да бъдат местни хора, защото те познават болницата, а и пациентите ги познават", аргументира се д-р Кушев.

След представянето на новия управител започна и първия медицински съвет по повод приемане изменения във вътрешния правилник на МБАЛ, за да може да бъдат регистрирани промените и след това да се сключи договор с НЗОК. По думите на д-р Кушев договорните отношения със здравната каса трябва да бъде на това ниво, което е било миналата година. Той изрази готовност да се развият допълнителни дейности в болницата или да се върнат предишни такива, които е изгубила МБАЛ, поради кадрови дефицит.
Накрая д-р Кушев благодари на кмета Гавалюгов. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (33)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Декември, 13:15

    Успех на доктора,но имам една препоръка да се хванат за ръка с кмета и да почистят района около болницата ,че е нещо страшно и да се положи една пътека от спирката до поликлиниката ,че хората гязят тревата и калта, а това е лицето на болницата ,дано някой да го прочете и предаде на кмета и на доктора и да бъде изпълнено.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Декември, 13:15

    газят

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Декември, 13:41

    Нали има БКС за тая работа.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Декември, 13:45

    пред входа на моргата има 200 шишета от алкохол

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Декември, 13:56

    Абе какви местни кадри, тоя нормален ли е, поредната издънка на кмета, то ако имаше лекари от ботевград, те да бяха в болницата, нали щеше да доведе специалисти, къде са специалистите? Сега Стоянова като толкова ревеше за тоя да го назначат да му мисли, а Веселка Златева да подава оставка и да изчезва от ОБС, за това че подведе всички съветници да гласуват ЗА

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Декември, 13:58

    С избирането на тиоя от другата година общината ще трябва да плаща по 100 000 всеки месец за заплати на лекарите.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 16 Декември, 15:32

    Мдааа,около и самата болница е нещо страшно.Все едно е някакво изоставено военно поделение,мръсотия,счупени прозорци,липса на ограда,абе нямам думи.Да ти е кеф да отидеш там

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 16 Декември, 15:51

    как ще върне напусналите местни лекари в болницата

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 16 Декември, 16:22

    Поредната малоумна излагация на празноглавото недоразумение

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete