Петък, 3 Май 2024, 21:27

От Първо ОУ "Васил Левски" очакват гост-учители в часовете

10 Януари, 07:25
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 258 0


От иновативното Първо ОУ "Васил Левски" гр. Костинброд съобщават, че във връзка с инициативата „Гост-учител“ на ФУЧ – Гражданско образование, се отправя покана към родители, общественост, роднини или приятели, да споделят професионален опит, хоби, идеи, любими книги и предмети в училище, ценности и нагласи към обществото, положителни модели на поведение и държание и всичко останало, което може да бъде от полза на учениците! Сътрудничеството ще бъде полезно за разнообразието на учебния процес, за усъвършенстване на учителската професия, както и да се запознаят гостите с учителската дейност отблизо.
За целта всеки желаещ да гостува и да влезе в обувките на учител може да се свърже с ръководството на училището, а родителите на ученици - с класните ръководители за уточняване на тема, време и час.
Както Balkanec.bg писа, за пръв гост-учител бе поканен отец Харитон – свещенослужител в съседната църква „Св. Св. Кирил и Методий“. Свещеникът води учебния процес по „Изобразително изкуство“ в 6 и 7 клас. Темата беше посветена на предстоящия голям църковен празник Богоявление или „Водици“, свързан с кръщението на Иисус Христос от Йоан Кръстител в река Йордан. Отец Харитон разказа за църковния празник, обичаите и ритуалите, свързани с него, за тайнството на кръщението, както и значението на православната религия, която е традиционна за България. По подготвен модел от свещеника учениците рисуваха св. Йоан Кръстител, като получиха и знания за източноправославната иконопис и ролята на иконата в християнския храм.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete