Понеделник, 29 Април 2024, 09:32

От Спешна медицинска помощ гр.Правец дават съвети как да се справим с жегите

24 Август 2012, 13:59
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 4108 2


Днес и идващият уикенд ще са едни от най-горещите дни за месеца.
От Спешна медицинска помощ гр.Правец съобщиха, че през този месец спешна помощ са потърсили предимно хора със завишено кръвно налягане, сърдечно болни, както и хипертоници. Увеличили са се и пациентите,  ухапани от змии, оси и други насекоми.
Лекарите предупредиха да се внимава с разходките на малките деца, възрастните и болните от сърдечно-съдови заболявания. Жегата влияе лошо и на хората с ниско или високо кръвно. Те съветват при температури над 40 градуса да се ограничи консумацията на месо, да не се пие алкохол, дори и бира. 
 От Спешна медицинска помощ съветват да се пие поне по два литра вода на ден и да не се излиза навън, особено по обяд. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Август, 20:59

    извън темата за което се извинявам. Нае 24.08.2012 ми се наложи да пътувам с автобус Разлив-Правец.Застанах чинно на спирката на Разлив-фуражен магазин и зачаках автобуса от Б-д за Правец тръгващ от Б-д в 17.20.Около 17.40 се зададе нещо като подобие на автобус/червен като прокиснал домат/ но същото подобие на автобус с шофьор неприличащ на човек въобще нямаше намерение да спре на въпросната спирка.Червения прокиснал домат подмина спирката и продължи за Правец.Питане:трябва ли автобуса в 17.40 от Б-д за Правец да спре на спирка Разлив-фуражен магазин?Ако трябва да спре защо въпросния дилижанс не спира?Кои носи отговорност за своеволията на наглите шофьори?Моля ако някои знае отговора на въпроса ще му бъда благодарен да ме осветли!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Август, 11:35

    Собственикът на автобусите,в момента отсъства от страната,тъй като вчера заедно с президента на РФ бяха на тържествата в Мордовия и по специално в Саранск,заедно с кмета на Ботевград г-н Тухларов.Ще почакате да се върнат,адаптират в кочината наречена България и може,казвам,може и да Ви отговорат,а до тогава по добре си ходете пеша и в тази жега не се ядосвайте!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete