Сряда, 24 Април 2024, 10:15

Отбелязаха Бабинден в МБАЛ "Проф.д-р Александър Герчев"-Етрополе с ремонтирано родилно отделение

25 Януари 2023, 14:03
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 688 0


ОРИСАНО БЕ И ПЪРВОТО БЕБЕ В ОБЩИНАТА ЗА 2023 ГОДИНА
На 21 януари отбелязахме Деня на родилната помощ, известен като Бабинден. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са „бабували” на родилките.
Празникът в Етрополе бе отпразнуван на 23 януари в МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“ – гр. Етрополе с участието на деца от ДГ „Еделвайс“. На събитието присъстваха кметът на община Етрополе г-н Димитър Димитров, зам.-кметът на община Етрополе г-жа Станка Димитрова, директорът на болницата г-жа Галя Василева, лекари, акушерки, медицински сестри и санитари. Началникът на АГО д-р Красимира Тодорова и всички празнуващи получиха букети с цветя и интериорно обзавеждане за отделението от кмета.
Той ги поздрави със следните думи:
„Изразявам своята почит и уважение към всички Вас, които всеотдайно и отговорно изпълнявате високохуманната си професия – да подкрепяте новия живот и бъдещето на община Етрополе – нашите деца!
От сърце пожелавам на целия екип на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Проф. Д-р Ал. Герчев” гр. Етрополе здраве, късмет и силен дух, за да продължавате да следвате своето благородно призвание, белязало професионалния Ви път!
Винаги може да разчитате на нашата подкрепа!“
Събитието съвпадна и с още един повод – приключването на ремонта на Акушеро-гинекологичното отделение, финансиран от общината. По проект продължават ремонтните дейности и в блок „Е“ на 5 етаж и рентгена. Предстои подмяна на дограмата в операционна зала на хирургичния операционен блок в болницата.
По традиция на този празник се орисва и първото бебе, родено през годината. Малката Стиляна получи своите благопожелания от малките феи от детската градина и подаръци от ръководството на община Етрополе.
В знак на благодарност дечицата от ДГ „Еделвайс“ дариха на родилното отделение термо одеяло за новородени, инхалатор и всички средства, събрани от Коледния базар на стойност 2940 лв., с които ще бъде закупен дигитален билирубинов метър.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete