Неделя, 5 Май 2024, 20:45

Отчет на кмета Георгиев за 2014г. и концерт на Николина Чакърдъкова

28 Януари 2015, 21:14
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4422 26


Днес от 17:30ч. в пълния салон на НЧ „Христо Ботев 1884г” Ботевград кметът на общината Георги Георгиев представи публично отчета за третата година от мандат 2011-2015г.
„2014 – Година на успеха” – с тези думи водещата на събитието Цецка Арбова, директор на ОП „Обредни дейности”, назова изминалата година. Така бе озаглавен и мултимедийният филм, който бе представен на публиката. В него бяха излъчени кадри на много от дейностите, извършени през 2014. Безспорно водещи сред тях са откриването на многофункционална спортна зала „Арена Ботевград”, изграждане на пречиствателна станция за отпадни води, изграждане на канализации, ремонти и асфалтиране във всички населени места в общината, изграждане на Пречиствателна станция за питейни води и водопроводи, ремонт на Часовниковата кула, откриване нова детска градина, както и на два центъра за настаняване на деца от семеен тип и други.

За 11 пореден път Георги Георгиев излиза да направи своя публичен отчет. „Няма от какво да се притеснявам или срамувам. Излизам пред вас без компютър или листа, защото това, което трябва да ви кажа, го помня. И това, което вие ще ми кажете, също ще го запомня”, така Георгиев започна обръщението си към присъстващите. Той също определи третата година от третия мандат като много успешна. През изминалата 2014г. в общинската хазна е преминала сумата от близо 32 200 000лв. От тях, 11 500 000лв са държавна субсидия, 9 000 000лв от местни данъци и такси и от продажби на имоти, а останалите пари са постъпили от спечелени проекти. „Без злоупотреби, незаконни присвоявания и ощетяване на данъкоплатците и на общинския бюджет или държавата” подчерта кметът. Относно одитния доклад от Сметната палата, който бе изнесен наскоро, той добави, че са констатирани някои грешки, но не и злоупотреби. За тези грешки съответно той, както и зам.-кметовете на общината, са заплатили своите глоби.

Георгиев подчерта, че са изпълнени голяма част от исканията на жителите на общината. Представяме ви неговия отчет за извършените дейности:
- спечелен е проект за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води. Договорът е за 19 000 000лв и се очаква изпълнението да завърши през месец октомври 2015г.
- открита е нова детска градина - „Саранск”, намираща се в сградата на ОУ „Васил Левски”
- в края на 2013г. бяха финализирани ремонтните дейности в централната градска част и на мястото на площад Форум днес е издигната Ротонда. През 2014г. там са сключени около 10 брака, също така се организират различни детски мероприятия.
- през месец март бе открита многофункционална спортна зала „Арена Ботевград”. В построяването й е заложена сумата от 7 200 000лв, а главен архитект е Борислав Богданов. В края на 2014г. залата бе избрана за „Сграда на годината” в категория Спортна инфраструктура. „Много хора ни намразиха заради нея”, допълва Георгиев.
- 530 000лв за вложени в изграждане на канализацията във вилна зона Зелин на общо 27 улици
- 190 000лв по проект за извършване на ремонт на детските градини „Слънце” и „Славейче”
- обновени са двете сгради на ОУ „Никола Вапцаров” Ботевград. Сградите са пребоядисани, подменени са дограми и стъкла
- за осигуряване на нормални условия на възпитание на децата, както и за консумативи и заплати на персонала, през 2014г. общината е вложила сумата от 4 600 000лв
- общо 9 000 000 от бюджета са усвоени от селата – за подновяване, обогатяване и асфалтиране
- символът на Ботевград - Часовниковата кула, бе реставриран. Ремонтните дейности са в размер на около 70 000лв. Към настоящият момент кулата се осветява от 80 осветителни тела
- през септември са открити два центъра за настаняване на деца от семеен тип – „Д-р Петко Иванов”, намиращ се на ул. „Преслав” 19 (кв. Саранск) и „Д-р Иван Цветков” на ул. „Изгрев” 2 (ж.к. Васил Левски). За построяването им е вложена сумата от 1 500 000лв
- 25 000лв са изплатени на ветераните. Те получават по 100лв към пенсиите си
- 400 деца отидоха безплатно на море. При анкетата е установено, че 260 от тях са отишли за първи път
- организиране на мероприятия за децата през летните ваканции
- 460 млади майки получиха еднократни помощи, чиито размер се определя от броя на децата и от образованието на майката
- 360 000лв за издръжка на детските градини
- десетки хиляди лева са раздадени на болни хора и на даровити деца
- канализирани са 5 улици в село Врачеш
- 6 канализирани улици в с. Новачене, както и обновено игрище
- цялостен ремонт на моста в с. Трудовец, ремонт на църквата и улици в селото
- 3 ремонтирани улици в Литаково, 3 в Скравена, 2 в Гурково, една улица в с. Радотина, както и ремонт на пътя между Радотина и Краево
- ремонт на Ритуалния дом в с. Рашково
- 240 000лв са вложени в село Боженица – за ремонтни дейности, изграждане на беседки и благоустройство. 200 000лв струва историческата възстановка „Последните дни на цар Иван Шишман” в местността Боженишки Урвич.
  
За своята работа Георги Георгиев получава награди и отличия: Приз за най-много подписани договори по европейски програми, отличието „Достоен кмет” за 2014г.
 
Градоначалникът заяви, че и през 2015г. ще продължава да поддържа досегашната политика на работа. Пенсионерите ще продължат да ползват безплатно градския транспорт, а тези, чиито пенсии са до 276лв., за великденските и коледните празници ще получат надбавки в размер на 30лв. Ще се увеличи броя на децата, които ще отидат безплатно на море и ще се дават повече пари за детските градини. „И през тази година ше работим отговорно за решаване на по-голямата част от вашите проблеми. За целта са нужни амбициозен кмет, пари и търпението на гражданите” завърши той.
 
С почетен медал бе награден арх. Борислав Борисов, главен архитект на зала „Арена Ботевград”
Цветя, благопожелания и благодарности Георгиев получи от жителите на селата Скравена Новачене и Литаково. Поздравителни адреси бяха получени от политически партии и организации, учебни и детски заведения, културни институции и от дома за стари хора.
 
За доброто настроение на присъстващите след това се погрижи Николина Чакърдъкова и танцов ансамбъл „Гоце Делчев”. Тя също поднесе своите поздрави към градоначалникът и му пожела успешна 2015г.


Източник: balkanec.bg

Коментари (26)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Януари, 21:26

    Баси наглеца!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Gost - ne anonimen 28 Януари, 21:33

    POSLEDEN TAKUV OT4ET I KONCERT

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Януари, 21:40

    прави ли ви впечатление на показаните снимки, че кмета гледа само надолу? И не е похвално,че избиза без листа-умният човек си записва.Лесно е да хвърляш цифри в пространството-нали няма кой да сверява!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Януари, 21:46

    cifrite biaha lazlivi

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Януари, 21:48

    А защо нямаше цветя от село Врачеш и село Трудовец ?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Януари, 22:08

    Остават броени дни до ареста на Тулата. Чакайте извънредната новина!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 28 Януари, 22:15

    кметът излъга най-нагло, цифрите, които говори (без компютър) не отговарят на истината, следователно са лъжа!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Януари, 23:46

    Кога ще се асфалтира центъра има хубава подложка? :lol:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Януари, 00:23

    Първо защо няма снимки от публиката му -да видим кои са му почитателите-и второ няма ли млади хора да му поднесат цветя-явно само възрастните хора са неговите почитатели-на които той хвърля прах в очите.Не не ма такъв лъжец в цифри -все признат е по разказванията.Първият мандат мрънкаше не можеше една дума да обели като хората-а сега стана ошлайфан разказвач на фантастични приказки!!!Хахахах!!!! :D

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 29 Януари, 00:42

    На този кмет да му се напише диплома за второ висше образование от НАТФИС!
    Артист, артист , ама артист :x :x :x :x :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (215)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete