Сряда, 8 Май 2024, 17:33

Отговор на ВиК София област относно зачестилите аварии в електрозахранването на ПС „Неделище”

11 Март 2021, 08:33
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1086 1


Напоследък зачестяват спиранията на водоподаването от помпена станция "Неделище" поради аварии в електрозахранването идващо от мина "Бели Брег". Ето становището на ВиК дружеството относно проблема:

Помпена станция „Неделище-първи подем”, захранваща с питейна вода гр. Драгоман и селата Цацаровци и Ялботина се захранва на страна 6 kv от подстанция към мина „Бели брег”.

Подстанцията захранва обекти на мината, които не са в добро техническо състояние. При всяка буря или по-силен вятър се получава прекъсване на ел. захранването на помпената станция, което от своя страна води до проблеми с водоснабдяването на гр. Драгоман и околните села.

Ежедневно възникват аварии на ел.захранването за мина „Бели брег", които не се отстраняват своевременно, което се отразява на водоснабдяването на населението и потребителите с право недоволстват.

Проблемите с ел.захранването на помпена станция „Неделище” са следните: Мина „Бели брег всеки момент може да спре своята дейност, което ще създаде изключителен проблем с ел. захранването на помпена станция „Неделище – първи подем”; лошо техническо състояние на ел.съоръженията на мина „Бели Брег” и липса на дежурен персонал в подстанция на мина „Бели брег.

За тези проблеми ВиК дружеството е уведомило своевременно Община Драгоман, като собственик на ВиК съоръженията на територията на общината, за предприемане на спешни действия за търсене на финансиране за проектиране и изграждане на нова електроснабдителна и/или електрозахранваща мрежа на ПС Неделище, тъй като „В и К” ЕООД - София не разполага с необходимите финансови средства, както и с механизми за финансиране на този обект.

От ВиК допълват, че Община Драгоман своевременно е предприела необходимите действия за търсене на финансиране от държавният бюджет за проектиране и изграждане на обекта.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Росица Панайотова 12 Март, 12:46

    Цяло лято нямаме вода! От 5 март до днес 12 март в кв. Под камъка- Цацаровци имахме вода само два пъти по 2 часа!!!!! Това е скандално!! Всичко се прави в последния момент. Защо до сега се чакаше за реакция? Колко време може семействата да издържат така? Просто нямам думи. Какво чакате - стари хора да стачкуват или по- добре да ги няма..... ?Никой не го е грижа ? Няма вода, няма транспорт.....

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (223)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete