Петък, 3 Май 2024, 08:59

Отказват на болно от рак момиче да го качат в самолет

24 Април 2012, 14:25
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1552 0


Авиокомпанията “Владивосток Авиа” отказа да качи на борда на свой самолет онкоболно момиче. Чиновниците искали да се застраховат, като настояли да им бъде представена медицинска бележка, че болната пътничка няма да умре по време на полета от Москва до Улан Уде.
Момичето било принудено да чака почти едно денонощие след тежка операция. Марина Бурлакова има рак на костите, а в руската столица била, за да й ампутират крака, който вече не можело да бъде спасен. “Никой от нас не можеше да предположи, че при нейното състояние ще се сблъскаме с такова нечовешко отношение”, споделя бащата Иван Бурлаков.

Марина била в тежко състояние и отсъствието на лекарско наблюдение, докато чакала благоволението на чиновниците от авиокомпанията, можело да й коства живота. През тези критични часове родителите на Марина тичали из Москва, търсейки авиопревозвач, който ще се съгласи да транспортира болното момиче.
“Представяте ли си, освен епикризите от болницата, те ни поискаха и документ, че Марина няма да умре по време на полета. Кой може да ни даде такава справка? Господ Бог?!”

Наглостта на авиочиновниците минала всякакви граници, когато родителите на момичето се отказали от полета и те им поискали 200 евро за презаверка на билета й.

“Марина лежеше в хотелската стая и плачеше. Тя бе понесла страшна операция – отстраниха й единия крак и част от таза. Толкова болка преживя! И накрая – това нечовешко унижение”, казва бащата.

От фондацията, оказала помощ за операцията на Марина, споделят, че такива ситуации в Русия не са рядкост. Никой не иска да поеме отговорност за такива пътници.

Семейството на Марина е убедено, че ще търси правата си и ще осъди авиокомпанията. От “Владивосток Авиа” до момента не са се свързали с пострадалото семейство и дори не са си направили труда да поднесат своите извинения.


Източник: БЛИЦ

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete