Понеделник, 29 Април 2024, 15:12

Откриха „Долината на дарителите“ на „SOS Българска роза“ в с. Буново

1 Ноември 2021, 09:16
(2) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 516 0


„Долината на дарителите“ откриха край с. Буново инициаторите на кампанията „SOS Българска роза“ – сдружение „Българска розова долина“.

Първата роза от първокласния български сорт Дамасцена засади Владимир Стоянов, председател на управителния съвет на сдружението.

„Събрахме се в този слънчев следобед, в навечерието на Деня на будителите, за да превърнем едно голо поле в символ на добрите дела. Откриваме Долината на дарителите с вяра и надежда, че днес даваме пример и на други хора, които милеят за България и нейния символ – българската маслодайна роза, да отворят сърцата си и да дарят.” Това сподели при откриването Владимир Стоянов.

След него цял ред рози засадиха и момичетата от „Сдружение на Жените мотористи ЕМПауърд България“, които подкрепят кампанията от самото ѝ начало. На събитието присъства кмета на с. Буново г-н Николай Тончев, както и други съмишленици и партньори на кампанията.

„Долината на дарителите“ представлява поле-символ, в което свои стръкове рози засаждат хората и фирмите, които се включват с финансови дарения в благотворителната кампания „SOS Българска роза“. Тя цели да подпомогне малките семейни розопроизводители от Стрелча, Клисура и Средногорието, които пострадаха най-тежко от кризата в бранша тази година.

По сметките на кампанията вече са постъпили близо 60 хил. лева, а до края на годината целта е да се съберат 190 000.

Годината е поредната тежка за розопроизводителите в България, като изкупните цени за килограм маслодайна роза достигна безпрецедентно ниски нива от 1,50 лв. при себестойност на продукцията от 2 лв.

Това принуди десетки малки семейни предприятия да изкоренят розовите си масиви или да ги оставят да пустеят.

Вече можете да подкрепите „SOS Българска роза“ като изпратите дарителски SMS с текст: DMS ROZA на кратък номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1).
Сметка за дарения: ​
Сдружение „Българска розова долина“
BG37UNCR70001524478370
Основание: SOS Българска Роза

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete