Четвъртък, 19 Септември 2024, 19:32

Откриха електронен информационен център на РУП-Своге

29 Декември 2012, 10:47
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1903 2


Съоръжението, изградено в партньорство с община Своге, беше официално открито на 21 декември от директора на ОДМВР- София  комисар Николай Николов и кмета на община Своге Жоро Цветков.

Електронният информационен център има за цел превенция на правонарушенията, извършвани от малолетни и непълнолетни водачи на МПС и  включва телевизор и информационна LED- пътека, на които се излъчват материали, свързани с безопасността на движението по пътищата. С новата придобивка Своге става вторият град в страната след столицата, оборудван с подобна LED- пътека.
През 2012 година във връзка с утвърден от директора на ОДМВР- София план по програма за решаване на проблеми на местната сигурност, бяха реализирани редица мероприятия, с активната подкрепа на община Своге, Българската асоциация на пострадалите от пътнотранспортни произшествия, както и верига магазини „Технополис”. През изминалата година учениците от общината посетиха театрална постановка на тема безопасност на движението, полицейски служители присъстваха на общо 30 родителски срещи, на които изнесоха лекции, организирани и проведени  бяха викторина и беседи по темата, проведени бяха седем полицейски операции за превенция правонарушенията по пътищата. От страна на Българската асоциация на пострадалите от ПТП бяха осигурени и разпространени сред младежите материали с правилата за движение по пътищата и последиците от неспазването им, прожектираха им бяха поредици от филми на същата тематика.
Благодарение на активното сътрудничество между районното полицейско управление, община Своге и техните партньори проектът беше успешно реализиран и вече функционира в сградата на читалището.
Основателите на модерното съоръжение са убедени в неговия положителен ефект, рефлектиращ върху намаляване на пътния травматизъм и запазване живота и здравето на всички жители на общината.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Декември, 12:40

    Super e

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (249)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete