Петък, 17 Май 2024, 08:26

Откриха нова производственa площ и административна част в IMI

12 Април 2017, 15:19
(4) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 7663 10


Открита бе последната 5-та фаза от разширението на производствените мощности в Ботевград, което стартира през 2012г. Допълнителните 8 500 кв.м. производствена площ и 2 000кв.м. административна част са проектирани така, че да създават най-безопасна и приятна работна среда. Инвестицията разкрива 400 нови работни места и е в размер на 7.63 млн.лв.

Днес IMI Bulgaria отбелязва и 20 години от старта на производството на компанията в Ботевград. Годишнината бе прекрасен повод за официално откриване на нови производствени мощности и административна част в IMI Bulgaria. Откриването се състоя днес в 11ч. в индустриалната зона на IMI, Ботевград.
Сред присъстващите бяха Ерик Де Кандидо, управляващ директор на IMI Bulgaria, Жил Бернар, президент на IMI. Oфициални гости на събитието бяха Лъчезар Борисов, зам.- министър на икономиката, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, г-н Иван Гавалюгов, кмет на община Ботевград.

Водещият на събитието изчете поздравителен адрес от президента на Република България Румен Радев, адресиран до ръководството на IMI.

Думата бе предоставена на Ерик Де Кандидо, който представи пред присъстващите повече информация и бъдещи планове за развитието на фирмата. „20 години е внушителна цифра, която показва колко силно, успешно и устойчиво е изпълнението и управлението на дейностите на IMI тук“, каза г-н Де Кандидо. Връщайки се назад в годините, той припомни, че всичко е започнало от нулата през 1997г. „През тези 20 години ние достигнахме необходимото високо ниво, за да бъдем доставчици за автомобилния бизнес, първи клиент, след това втори клиент и т.н. Понастоящем имаме повече от 10 клиенти, което прави IMI важен участник в производството на електроника за автомобилния сектор в Европа. През тези 20 години в България IMI достигна годишен оборот до 400 млн.лв., 2 300 служители и оператори, 100 млн.евро инвестиции през годините и повече от 1 млрд. поставени компоненти. Този успех не би бил възможен без всички вас, бивши и настоящи служители, местна и държавна администрация, партньори, доставчици, клиенти, банки и др. Изказвам огромна благодарност на всички вас за вашата подкрепа през годинире. Днес откриваме последната 5-та фаза от разширението на производствените мощности в Ботевград, което стартира през 2012г. Допълнителните 8 500 кв.м. производствена площ и 2 000кв.м. административна част са проектирани така, че да създават най-безопасна и приятна работна среда“, каза Де Кандидо. Той изказа благодарност към г-н Петър Петров, координатор на всички строително-монтажни дейности.

Г-н Жил Бернар и г-н Стамен Янев приветстваха присъстващите.

Към приветственото слово се присъедини и зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов: „Резултатите, които Вие постигате, са и целите, които си поставя Министерството на икономиката. Вие инвестирате, Вие създавате внос и износ от България. Благодаря Ви“, каза Борисов. Г-н Борисов заяви, че Министерството на икономиката ще спазва своите ангажименти и ще продължава да подкрепя инвеститора, като по чл.22 от Закона за насърчаване на инвестициите, ще осигури финансово подпомагане за частично възстановяване на задължителни осигурителни вноски за новоназначените служители.

С нескрита радост кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов поздрави ръководството на IMI. Той изказа специални благодарности на г-н Жил Бернар и г-н Ерик Де Кандидо като заяви, че жителите на общината осъзнават ролята на производството, което определено е спомогнало за промяната на икономическия и обществено-социалнен живот в нашата община. „IMI диктува модата в производството, в трудовата култура и поставя едни много високи стандарти за трудова етика, за отношение на мениджмънт към служители. Изказвам задоволство от комуникацията си с г-н Ерик Де Кандидо, който винаги се е отзовавал на наши призиви за подкрепа на различни сериозно значими дейности, които община Ботевград иска да развива. Убеден съм, че г-н Де Кандидо трябва да е останал доволен от отношението на общинското ръководство към проблемите на IMI. Благодаря и на служители на IMI, които със своя професионализъм, с коректност и трудолюбие, убедиха ръководството на IMI, че Ботевград е правилното място за техните инвестиции“, заяви граночалникът.

Последва прерязване на лентата, след което отец Михаил от Чекотинския манастир, отслужи водосвет за здраве и благополучие и освети новата производствена база.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (4) (12)
    1. добавен от: Анонимен 12 Април, 17:02

    aide robite da xodqt da dishat otrovite za 500-600 lv

    • (2) (3)
      1. добавен от: Анонимен 13 Април, 12:45

      А ти си стой пред компютъра без никакви пари и се прави на умен. Ние ще ти повярваме.

  • Отговори (9) (10)
    2. добавен от: Анонимен 12 Април, 17:02

    Купете му една вратовръзка на това, да не ходи да се излага!

    • (3) (1)
      1. добавен от: Анонимен 13 Април, 13:24

      "По дрехите посрещат, по ума изпращат!"

    • (2) (3)
      2. добавен от: Анонимен 13 Април, 17:21

      Умни са хората, които са учили! Които са тупали топки са простаци и им личи отдалече!

    • (2) (2)
      3. добавен от: Анонимен 13 Април, 22:19

      Учен, пък прост! - народна мъдрост.

  • Отговори (14) (12)
    3. добавен от: Анонимен 12 Април, 17:46

    Много си е готин и всичко, и всякак му отива! Стига сте мрънкали за щяло и нещяло!

  • Отговори (3) (7)
    4. добавен от: Анонимен 12 Април, 18:08

    2 кирчоаооодебел и смърдел!!!

  • Отговори (1) (2)
    5. добавен от: Анонимен 13 Април, 00:25

    абе хора кадее тази фирма и какво се раноти там не пише.

  • Отговори (1) (2)
    6. добавен от: Анонимен 13 Април, 01:04

    Произвежда се автомобилна електроника за всички таралясници.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete