Понеделник, 20 Март 2023, 21:04

Откриха новата административно - производствена база на Ролпласт в Костинброд

18 Март, 11:12
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 71 0


На 16 март 2023 г официално се откри новата Административна сграда, Централен шоурум и производствена база на Ролпласт. На събитието присъстваха над 300 гости, сред които г-жа Ирина Щонова, Зам.-министър на икономиката и индустрията, г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, зам.-кметовете инж. Габриела Трайкова и г-н Александър Ненов, главен архитект Веселин Клянев, собственици на компании от община Костинброд и партньори на Ролпласт.

„Ролпласт Груп“ АД е създадена през 2000 г. като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 23 години компанията се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа, това заяви на официалната церемония г-н Светлин Николчев- собственик на компанията.

През изминалата 2022 г "Ролпласт Груп" АД получи трети сертификат клас "А" с проекта си за разширяване на производствената си база в Костинброд на стойност 18,2 млн. лева и разкриване на 30 работни места. Инвестираните разходи са разпределени в строителство на производствено хале , административна сграда и склад за готова продукция в размер на 9,1 млн.лв , оборудване и машини за 8,3 млн.лв и фотоволтаици-800 000 лв.

Кметът на община Костинброд връчи на Светлин Николчев готовият проект за път, свързващ Индустриална зона-Костинброд с град Костинброд и по- конкретно с новата Индустриална зона, която се оформя на територията на завод Нива. Проектът за пътя беше възложен за изработка от община Костинброд, а средствата за него ще бъдат предоставени от Българската агенция за инвестиции на фирма Ролпласт, като инвеститор клас “А”.

След официалните речи зам.-министър Щонова, заедно с ръководството на община Костинброд разгледаха новата производствена база и шоурумът с изложената продукция на Ролпласт.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (43)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (43)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (920)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (2181)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (134)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (138)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (405)
70% Complete