Понеделник, 6 Май 2024, 12:23

Откриха външен спортен комплекс по проект "Насърчаване на трансграничното сътрудничество между общините Правец и Пирот" (Снимки и Видео)

22 Юни 2013, 16:20
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 5046 10


На 21 юни беше официално открит външен спортен комплекс в Пирот. Финансирането на съоръжението е осигурено по проект „Насърчаване на трансграничното сътрудничество за развитието на социалната спортна инфраструктура в общините Правец и Пирот”, по който проект беше изградена и лекоатлетическата писта в Правец. 
Община Правец е Водещ партньор от българска страна и бенефициент по Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП) България – Сърбия. 
Пирот е вложил инвестиция от повече от 250 000 EUR.
На официалното откриване на външният спортен комплекс в Пирот присъстваха представители на Община Правец. 
В Заседателната зала на Община Пирот беше представен проекта. Кметът на Пирот Владан Васич, представи техния град и целите на проекта. Владан Васич каза, че стойността на ремонтната дейност на външният спортен комплекс е около 250 000, както и че досега чрез сътрудничество с български партньори са реализирани много проекти в Пирот.
Зам. кметът на Община Правец Васил Симеонов сподели, че се надява двете общини - Правец и Пирот да продължават да работят съвместно и да реализират още проекти. 
Целите на проекта са да се насърчи трансграничното сътрудничество, чрез модернизацията на социалната инфраструктура в областта на спорта в Правец и Пирот, допринасяйки за устойчивото развитие на спорта за жителите от региона от всички възрастови и социални групи.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete