Понеделник, 6 Май 2024, 20:28

Откриха новата учебна година в ОУ "Васил Левски" с. Видраре

17 Септември 2012, 14:25
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 4371 3


Днес в ОУ “Васил Левски”, с. Видраре бе поставено началото на нова приказка, която деца, учители и родители с много усърдие и любов ще дописват заедно до края на новата учебна година. В празничното утро грейнаха усмивките на малки и големи гости на тържеството. Първият учебен ден бе уважен лично от Милена Дамянова, зам. министър на МОМН. Сред останалите официални лица бяха Петър Атанасов, държавен експерт в Министерски съвет, Васил Симеонов, зам. кмет на Община Правец, Христо Андреев, началник на РИО София област, Гълабина Цветанова, гл. експерт, проф. Мария Баева от Софийският университет, представители на Фондация Отворено общество и Центъра за етническа толерантност  “Амалипе” и др.
По традиция празникът започна с тържествено изнасяне на училищното знаме и издигане на националния флаг под звуците на химните на Република България и на Европейския съюз. В приветственото си слово директорът на училището Мая Пенчева пожела на всички да започнат новата учебна година с вяра, надежда и любов и да продължат напред, работейки всеотдайно за своето израстване и усъвършенстване.
На добър час на учителите и учениците от Видраре пожела и зам. министър Дамянова. Тя връчи символичен подарък - училишен звънец, който да приканва децата и техните учители  да следват светлата пътека на просвещението.
Мили думи към малките питомци отправиха и част от останалите официални гости. Връчени бяха поздравителни адреси от Министъра на МОМН Сергей Игнатов, от вицепремиера Цветан Цветанов, от Областния управител Красимир Живков, от Кмета на Правец Румен Гунински и др.
С голям интерес всички изгледаха оригиналната артистична програма, включваща скечове, песни, руски танц. В нея активно с жар се включиха и родители. На специално внимание този ден се радваха първокласниците, поведени към класнта си стая от класната Нели Цанова. На прага на училището те бяха посрещнати с хляб и сол и с многократните пожелания да им върви по вода.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 18:36

    Много хубаво училище

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: загрижен 18 Септември, 13:51

    В Правец новата учебна година беше открита!По подобаващ начин - цяла нощ по площада продължи тържеството по откриване на учебната година! Почерпени, или може би - много щастливи от започването на училището "празнуваха" ученици от различни възрасти, крещейки и "веселите" им подвиквания огласяха центъра на града, под звуците на мощна чалга /подобаващо и задължително озвучение за подобен празник!/, идваща от известното заведение и притегателен център за повечето тинейджъри в Правец! Новата учебна година започна- радвайте се, ученици - всяка събота и май беше и сряда започват редовните, продължаващи цяла нощ /за какъв вечерен час ставаше въпрос?/ дискотеки на същото място! Това е добра илюстрация на "добрите възможности за образование в този град", но и в повечето места в страната, за цялата картинка на обществото!Къде ли бяха тази вечер родителите и "отговорните" институции - МВР и разни комисии да ви се порадват, драги деца!Такава тотална безотговорност от страна на всички нас ще подобри статистиката за броя млади хора....с алкохолни натравяния в района и ще даде шанс за още по-голямо затъпяване на нацията!Честит първи учебен ден!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Септември, 08:05

    за съжаление, това е повсеместна картина, чалга-поколението ще "види сметката" на държавицата ни...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete