Събота, 13 Юли 2024, 00:13

Открита беше детска площадка в гр. Етрополе

12 Юни, 16:38
(4) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2808


„Благодаря на целия екип, който помогна за реализацията на тази детска площадка. Дълги години това място пустееше и децата от квартала нямаше къде да играят. Щастлив съм, че едва за седем месеца успяхме да реализираме поредната инициатива, която бяхме заложили в предизборната си програма. За нас е важно жителите на община Етрополе да живеят в едно по-приветливо и прекрасно място. Правим всичко това за нашите деца, защото те са нашето бъдеще и го заслужават“, заяви по време на откриването кметът инж. Владимир Александров и заедно със заместник-кметът Ивайло Георгиев прерязаха лентата.

Площадката се намира в кв. 125 в гр. Етрополе и до този момент разполагаше само с две пейки и стара ограда, тревните площи пустееха с години и никой не я използваше. Благодарение на извършения ремонт, изграждането и поставянето на новите детски съоръжения, тя се превърна в красиво място за игра. До нея е разположено и мини футболно игрище с изкуствена трева, където подрастващите и техните родители ще могат максимално да се забавляват и спортуват. В детската площадка за игра за най-малките са поставени ударопоглъщаща настилка, пързалка, люлки и детски съоръжения, както и нова ограда.

С изграждането на новата площадка е осигурено необходимото пространство на децата за безопасна и пълноценна игра. Децата ще бъдат мотивирани да играят повече на открито и ще бъдат провокирани за повече физическа активност.

Преди официалното прерязване на лентата бе отслужен и водосвет за здраве от свещеника на храма „Св. Георги“ отец Борис.

„Общинският ни екип продължава с изграждането на такъв тип площадки и вече е изготвен проект за изграждане на съоръжения на площадки за игра в кв. 175, в „Парк и спортна база“, който е доста мащабен и предстои да бъде напълно реализиран през следващата година. Тук е мястото да призова и всички хора да пазят обектите, за да могат децата да им се радват и да има къде да играят“, сподели още кметът на Община Етрополе.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (44)
70% Complete
Не (128)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (32)
70% Complete
Всички са маскари. (58)
70% Complete