Четвъртък, 19 Септември 2024, 03:16

Открити уроци по безопасност на движението с деца от общините Костенец и Долна баня

14 Ноември 2022, 17:44
(0) (0)
Костенец - Новини
Прочетена: 434 0


Служителите на РУ-Костенец инсп. Благовест Ангелов от Пътна полиция, инсп. Елица Малакова – Детска педагогическа стая, ПИ Спас Зубев и Мл.ПИ Марин Никифоров от Охранителна полиция, участваха в провеждането на открити уроци по безопасност на движението с децата от ДГ „Радост“, с. Костенец и с учениците от 1-4 клас в ОУ „Христо Смирненски“, гр. Момин проход и СУ „Неофит Рилски“, гр. Долна баня.

В рамките на импровизираната беседа, малките пешеходци получиха ценни указания за правилата за движение, безопасното пресичане на пешеходна пътека, светофар и пътните знаци. Под вещите напътствия на служителите децата опресниха знанията си за безопасно поведение при пресичане на кръстовище, при игра в близост до оживена улица.

Особено внимание им бе обърнато на това, колко е важно да не се отклоняват от обичайния си маршрут до училище, да не разговарят с непознати, нито да се качват в автомобилите им. Полицейските инспектори припомниха на децата, че задължително трябва да са със светлоотразителна жилетка и каска, когато управляват велосипед, а когато пътуват в автомобилите на родителите си – да използват специалните обезопасителни столчета и колани и задължително да подсещат и другите пътници съвестно да поставят коланите си.

Малчуганите от ДГ „Радост“ с. Костенец изненадаха своите гости с песнички и стихотворения за пътната безопасност.

Най-дългоочакваният момент за всички тях бе демонстрацията на наученото на откритата площадка по безопасност на движението в двора на детската градина. Превъплъщавайки се в ролята на малки шофьори, велосипедисти, майки с бебешки колички, пешеходци – всички те показаха отлични умения за безопасно движение на улицата. Имаха и възможността да разгледат отблизо полицейския автомобил.

В знак на благодарност децата и техните учители подариха на гостите си плакет със своите „указания“ и пожелания за ползотворна работа.


Източник: ОДМВР-София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (248)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete