Четвъртък, 2 Май 2024, 21:56

Откриване на новата академична година в катедра "Електроника, компютърни системи и технологии“ на КЕЕ- Ботевград

16 Септември 2017, 18:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2147 3


Зам.-ръководител катедра ЕКСТ ас. Надежда Спасова откри днес официално академичната 2017/2018 г. в Колеж по енергетика и електроника. В препълнената лекционна зала тя приветства студенти, преподаватели и служители с думите: „Щастлива и развълнувана съм да ви поздравя с откриването на учебната година. Бъдете активни, инициативни, дръзки.

"Днес светът ви предлага множество алтернативи, за да продължите вашето образование. Това, че избрахте да следвате в катедра Електроника компютърни системи и технологии на Колеж по енергетика и електроника, е високо признание и отговорност за нас“.

Към първокурсниците тя отправи съвет „Започнете да планирате бъдещето си от днес, защото трите години на обучението ще минат неусетно. Възползвайте се максимално от времето, което ще прекарате тук. Не забравяйте защо сте избрали специалността „Приложна електронна и компютърна техника“ и какви са вашите цели и амбиции“.
Ас. Надежда Спасова с благодарност и гордост обяви решението на фирма „Атлантис Нет“ да отпусне специална стипендия за един студент от специалност ЕКСТ. Стипендията се отпуска за напредък в областта на компютърните мрежи.

Станимир Христов отправи поздрав и пожелания за спорна учебна година към студентите от името на Студентския съвет. Сред гостите на откриването на академичната година в колежа бе и Георги Лазарски – основател на Студентския съвет в КЕЕ.

Понастоящем в катедрата се обучават 78 студенти в специалността „Приложна електронна и компютърна техника“. Около 30% са студентите от Враца, Мездра, София. Голяма част от студентите работят в големите предприятия в града и затова желаят да си повишат квалификацията и да си защитят работните места.



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete