Неделя, 19 Май 2024, 08:16

Отлично представяне на ученици от ТПГ "Ст. Панчев" на национално състезание

14 Април 2014, 12:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1868 4


Четирима ученици от ТПГ „Стамен Панчев” – Ботевград, се представиха отлично на Националното състезание за най-добър автомонтьор и водач на МПС. Това са дванадесетокласниците  Веселин Георгиев, Георги Пенков, Димитър Марков и Мариан Петков.
След като спечелиха преди време във Видин зоналния кръг от същата надпревара, те взеха участие във финалното състезание, което се състоя в края на миналата седмица в черноморската ни столица Варна.

Съперници на нашите момчета бяха възпитаници на училища, специализирани в обучението по двигатели с вътрешно горене и автотранспорт, от градовете Варна, Плевен, Пловдив, Русе, Казанлък и Петрич.
В теоретичната част, включваща тест от 20 въпроса от сферата на двигатели с вътрешно горене представителите на ТПГ „Стамен Панчев” постигнаха 19,25 точки от 20 възможни. След успешно представяне и в другия теоретичен дял – безопасност на движение по пътищата – те бяха класирани на първо място по теория.

По практически умения отборите участваха в пет дисциплини – регулиране сходимост преден мост, баланс на гуми и запис параметри на гуми, диагностика на двигател с диагностичен тестер, регулиране на фарове и откриване на неизправност в електрооборудването и смяна на четкодържател и проверка на възбудителна намотка. В последния ден се проведе майсторско управление на автомобил.
В комплексното класиране ботевградските ученици са на четвърто място.
В индивидуалното класиране на второ място от всички участници е Георги Пенков.
И четиримата наши представители са получили сертификати за записване като редовни студенти във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”.

Димитър Марков и Георги Пенков са наградени с приемане  в Техническия университет във Варна, специалност Транспортна техника и технологии.
Състезанието се проведе в сервиз на Мото Пфое. Поради тази причина през пролетната ваканция учениците са посетили подобни сервизи в столицата, за да се запознаят със спецификата техническото оборудване.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete