Сряда, 24 Април 2024, 19:38

Относно разширяване на базата на централата за биомаса „ГРИЙН ФОРЕСТ ПРОДЖЕКТ“

25 Май 2023, 11:01
(0) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 876 6


Във връзка с високия обществен интерес относно разширяване на базата на централата за биомаса „ГРИЙН ФОРЕСТ ПРОДЖЕКТ“, ръководството на община Етрополе уведомява гражданите следното:
В Общинска Администрация е постъпило писмо от Директора на Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София във връзка с инвестиционно предложение за „Разширяване на суровинната база на централа за производство на електроенергия от възобновяеми източници на базата на биомаса и когенерация на топлинна енергия“, което публикуваме.

На основание чл. 4, ал.2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (Наредбата за ОВОС, ДВ, бр. 25/2003 г., изм. и доп. ДВ, бр. 31 от 2019 г., в сила от 12.04.2019 г.) Община Етрополе като административен орган и спазвайки нормативните актове е длъжна да обяви Уведомлението за инвестиционното предложение като го публикува на интернет страницата на общината.

Последващо решение ще бъде взето от РИОСВ - София след обстоен анализ от компетентните лица.
Община Етрополе


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (4) (1)
    1. добавен от: Анонимен 25 Май, 17:50

    Малко ли ни тровят сега,та искат увеличаване ?

  • Отговори (3) (1)
    2. добавен от: Анонимен 25 Май, 20:20

    Та нали ще го закриват!!! Така се говори навсякъде!!! Значи е лъжа!!!

  • Отговори (6) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Май, 04:24

    Братовчеда на Кмета ги докара тези в Етрополе.

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Май, 14:23

    Как ги е довел, так и да ги разкара тия. УспоUсраха всичко с торове е си и химията за кожите. Да си въртят баниците из майненско и да се махат от тук, да живне природата.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: ИББ 4 Юни, 09:24

    Институтът за Биомаса и Биогорива - София - ИББ - ibb.alle.bg работи по проекти и технологии за евтин добив на инженерна, оранжерийна SG-биомаса (SGB) - biomass.alle.bg , от свръхбързорастящи (в рамките на часове) организми и биосистеми. SGB е перфектно зелено, 100% СО2-неутрално биогориво-заместител на въглищата

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: ИББ 4 Юни, 09:51

    През 2024-25 г. ИББ - ibb.alle.bg стартира строителството в ИЗ-Божурище на първата в света пилотна многоетажна аквапонна SGB-Инсталация (V-Farm) за масов добив, върху многоетажни рото-елеваторни биореактори - оригинална патентована технология на ИББ, на над 5,000 тона дневно суха, стерилно-чиста SG-Биомаса - https://biomass.alle.bg , от свръхбързорастящи хибриди като SG-Бамбук, Macrocystis Pyrifera, Wolffia Arrhiza, Arundo Donax, Co0238 и др., като чисто, калорично (17MJ/kg) и напълно-безотпадно гориво-заместител на въглищата и газа в ТЕЦ-овете и други термоенергийни инсталации, и като стерилно-чиста суровина за добив на зелен биометан, биоводород, биодизел, биовъглен, ofo-биогориво - ofomobile.alle.bg, пелети, брикети, прахово гориво за газо-прахови турбини, както и на редица видове храни - hrani.alle.bg, фуражи, торове, влакна, пулпове, опаковки, биополимери и много други, на почти нулева цена .
    Под 0,1% от добитата биомаса ще отива за добив на ел. и топлоенергия за нуждите на Инсталацията .
    Отделеният при горенето на биомасата СО2 ще се връща обратно и консумира изцяло от новопокълващите растения - така че говорим за 100% безотпадна и кръгова технология, с нулеви емисии в атмосферата .
    При средна европейска цена в момента от над 200 евро на тон биомаса, SGB-Инсталацията се очаква да носи нетни приходи от над един милион евро на ден .
    След кратък тестов период , ИББ ще стартира програма за строителство от над петдесет броя подобни - но много по-големи SGB-Инсталации из цялата страна - първо в най-изостаналите и обезлюдени райони, създавайки хиляди нови работни места за високоплатени биофермери с бели престилки и таблет в ръка, умножавайки многократно сегашният ни БВП чрез гигантски приходи от експорт - bg-razvitie.alle.bg .
    Програмата ще се самофинансира без нито стотинка от бюджета или от банкови заеми , чрез инструмента "Зелен Трилионен Фонд" (GTF) - green-trillion.alle.bg .
    ibb.alle.bg ,
    ibb-bg@abv.bg

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete