Понеделник, 6 Май 2024, 02:25

Отново е спряна обществената поръчка за доставка на храни

10 Май 2016, 11:15
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2036 28


Обществената поръчка за доставка на хранителни продукти на детските градини и социални домове на територията на гр. Ботевград отново е прекратена. Вчера (9 май) изтече срокът за подаване на документи за участие, а днес трябваше да се състои и публичното отваряне на офертите.
Причината за спиране на процедурата е жалба на великотърновска фирма, която обжалва 2 от общо 5 обособени позиции  на обществената поръчка:
Обособена позиция 3: „Доставка на хранителни продукти за нуждите на Център за настаняване от семеен тип (2 броя) в гр.Ботевград”;
Обособена позиция 5: „Доставка на хранителни продукти за нуждите на звено „Социален патронаж” към „Дом за стари хора д-р Адриян Атанасов”  гр. Ботевград”.
Като мотив за подадената жалба е посочено, че са засегнати интересите на въпросната фирма. Тя обаче не е подала документи за участие в процедурата. „Вероятно е потенциален участник в търга”, коментира зам.-кметът на общината Борис Борисов.
 
Обществената поръчка ще бъде спряна, докато Комисията за защита от конкуренцията не произнесе своето становище по случая. След това опциите са две: или да се възобнови хода на процедурата, или тя да стартира наново.
 
В срокът за подаване на документи за участие до 9 май заявления са подадени само от 2 фирми.
 
Припомняме, че обществената поръчка се обявява за втори път, след като на 1 март първата процедура също бе прекратена. Причината бе разглеждането на оферта само от един кандидат, тъй като другите трима бяха отстранени поради несъответствия в изискванията. В тази връзка кметът Иван Гавалюгов спря процедурата поради липса на конкуренция. На 25 март бе обявен нов търг.


Източник: balkanec.bg

Коментари (28)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Май, 11:39

    Какво следва ако няма желаещи да участват да участват на търга?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Май, 11:42

    Тук стана, като в предаването "Като две капки вода" - Дони бута Нети. Нети изобщо не участва, но така е насадено мнението, че някой някого бута за първото място.
    Търгът е доказателство, че никой никого не бута, а се дава прозрачност.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Май, 11:48

    Села ви, прозрачност до без край .

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Май, 12:04

    Така се прави,докато не се яви "точният" кандидат,на когото да се ДАДЕ поръчката.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Май, 12:06

    Това са режисури от едно джудже, което постоянно иска да пречи.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Май, 12:11

    Да му се невиди тия търновци...

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 10 Май, 12:15

    Много мудно и трудно се случват нещата в Общината , а имах такива големи надежди , Г-н Гавалюгов !

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Май, 12:24

    Български граждани ще бъдат жертвани заради навлеците-имигранти и тем подобни. Границата е като разграден двор, всекидневно безпрепятствено си преминават на наша територия нелегални имигранти. А българските служби ги приемат, хранят и обгрижват за сметка на убийствено бедния български народ _ става въпрос за болшинството, не за малцината баровци и олигарси. ПОКАЗАТЕЛНО Е И ПОСЛЕДНОТО РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ХРАНИ ОТ ФОНДА ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ-НУЖДАЕЩИТЕ СЕ. НЯКОЛКО ГОДИНИ НАРЕД ТАКИВА ХРАНИ НЕ БЯХА РАЗДАВАНИ. ТАЗИ ГОДИНА СЕ ПОДИГРАХА С БЕДНИТЕ, КАТО В НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СТУДОВЕ И СНЕГОВЕ РАЗДАВАХА СРОМНИ ПОСТНИ ПРОДУКТИ. ЯВНО, ЧЕ МНОГО БЕДНИ НЕ СА МОГЛИ ДА СИ ГИ ВЗЕМАТ. СЕГА НЕВЗЕТИТЕ ХРАНИ, ДОПЪЛНЕНИ С ОЩЕ ДВЕ НОВИ ЩЕ БЪДАТ РАЗДАДЕНИ КАТО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИ НА ДРУГИ, ВКЛ. ИМИГРАНТИ, ..

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 10 Май, 12:31

    http://www.redcross.bg/news/view.html?nid=22877
    "...В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица, от 9 май 2016 г. /понеделник/ БЧК започва поетапно раздаване на неразпределените на първи транш хранителни продукти на 39 164 допълнително включени в програмата уязвими граждани... В допълнителните списъци на АСП са включени следните категории граждани:
    • лица и семейства, които поради нисък доход или липса на доход не са в състояние да посрещнат свои основни жизнени потребности, в т. ч. и лица и семейства в тежка социална ситуация и с ниски доходи, които са получили еднократна помощ по реда на чл. 16 ППЗСП за задоволяване на инцидентно възникнали потребности;
    • лица и/или групи от лица, ползващи социални услуги резидентен тип или в общността по реда на ППЗСП;
    • лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците. ..''
    ЗА ПО ГОЛЯМА ЯСНОТА _ ТЕЗИ ОТ НАЙ-НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ГРАЖДАНИ, КОИТО НЕ СА МОГЛИ ПРЕЗ ЯНУАРСКИТЕ СИБИРСКИ СТУДОВЕ И СНЕГОВЕ ДА ВЗЕМАТ СКРОМНИТЕ ПОСТНИ ПРОДУКТИ, СЕГА НЯМА ДА ИМАТ ТОВА ПРАВО. НЕВЗЕТИТЕ ХРАНИ СА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИ НА ДРУГИ, ВКЛЮЧИТЕЛНИ ИМИГРАНТИ, БЕЖАНЦИ, КАТО КЪМ ТЯХ СА ДОБАВЕНИ ДВЕ НОВИ ХРАНИ, КОИТО ПРЕЗ ЯНУАРИ НЕ ПРЕДЛАГАХА.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 10 Май, 12:35

    Като допълнение към номер 8 и 9. За това пък, наскоро писаха, че Българската агенция за бежанците ще изхвърли големи количества скъпи салами, сирена, които били предназначени за "бежанците", каквито били хранени и с пресни, крехки телешки меса...и други скъпи, качествени хранителни продукти.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete