Неделя, 8 Септември 2024, 02:23

Отново за ползите от колагена

19 Юли, 08:03
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 552


Колагенът е един от най-важните протеини в тялото. Той е и съставна част в структурата на костите, ставите, хрущялите, кожата и други важни части от организма. Здравината и целостта на тези тъкани зависи в голяма степен точно от колагена.

С напредването на възрастта, производството на колаген намалява, което води до появата на първите бръчки и признаци на стареене, ставни проблеми и проблеми с костите и намалена еластичност на кожата.

Приема на колаген действа изключително благоприятно в борбата с бръчките и признаците на стареене, както и когато искате да облекчите болка и дискомфорт в костите и ставите си. Една от всеизвестните ползи от колагена е, че не само помага за разкрасяването, а и увеличава жизнения тонус и подвижността.

В следващите редове ще ви запознаем по-отблизо с колагена и огромните плюсове, които носи за организма ви.

Колаген

Колагенът представлява 30% от общото количество протеини в човешкото тяло. Колагеновите влакна образуват мрежата, която поддържа структурата и стабилността на съединителните тъкани в организма и е ключов фактор за тяхната правилна регенерация и възстановяване. 


В сайта на Forlife.bg ще откриете огромно разнообразие от продукти с богато съдържание на колаген, които ще ви помогнат да заздравите кожата, костите и сухожилията си и да се чувствате по-енергични, уверени и здрави. 


С възрастта, производството на колаген в организма намаля. Намалянето на колагена в организма може да се дължи и на други фактори освен възрастта, като например тютюнопушене, стрес, неправилно хранене и т.н. 


В резултат на недостига на колаген, по кожата се появяват първите бръчки, ставите започват да пукат при клякане, сядане, ставане, или друго подобно движение и се появяват болки и дискомфорт в костите и ставите.


Тези симптоми, или предотвратяването на риска от появата им, карат все повече хора да търсят хранителни добавки със съдържание на колаген, като тези, предлагани от Forlife.bg. С помощта на подобни добавки, организма си набавя нужните количества от протеина, а ефектите върху външния вид и физическото състояние се усещат скоро след започване на приема.

Кой е най-добрият колаген?

Изборът на точния колаген за вас и вашите нужди зависи от различни фактори. Трябва да знаете с каква цел взимате колагена и каква доза от него трябва да приемате. 


Ето основните типове колаген:

Хидролизиран колаген

Това е най-популярният колаген, защото е най-лесно усвоим от организма. Процесът на хидролизация през който минава, го разгражда до по-малки пептиди, които се усвояват лесно и бързо. Особено ефективен е за поддържане на здрави нокти, коса, кожа и стави.


Ето и ползите от хидролизирания колаген:


  • Здрава кожа 

  • Здрави коса и нокти

  • Здрави стави и кости


Хидролизиран колаген се предлага в различни форми и разфасовки като прахове, капсули и течности. Най-популярната му форма е на прах, понеже може да се добави лесно към храни и напитки. Препоръчителната дневна доза е около 10-20 грама, но винаги следете указанията върху продукта и при нужда се консултирайте с лекар. В сайта на Forlife.bg ще откриете богато разнообразие от хидролизирани колагени, от които може да изберете най-подходящия за вас.

Рибен колаген

Рибния колаген се извлича от рибите и е изключително благоприятен за подобряване на състоянието на косата, кожата и ноктите. 


Ето някои от ползите от рибния колаген:


  • По-еластична и хидратирана кожа

  • Намаляване на бръчките

  • Превенция против първи признаци на стареене

  • Здрави и силни нокти

  • По-бърз растеж на косата

  • Сгъстяване на косата


Препоръчителната дневна доза за прием на рибен колаген варира между 5-10 грама. Приема на висококачествен рибен колаген като предлаганите от Forlife.bg ще подобри цялостният ви външен вид и ще ви направи по-уверени и сияйни.

Телешки колаген

Телешкият колаген е друга популярна форма на колагена. Той се извлича от кожата, костите и съединителните тъкани на говеда и е изключително подходящ за укрепване и заздравяване на ставите, костите и сухожилията. 


Ето и ползите от телешкия колаген за организма:


  • Подобрява здравето и външния вид на кожата

  • По-здрави коса и нокти

  • Облекчава болки в ставите

  • Увеличава костната плътност


Препоръчителната дневна доза при телешкия колаген в повечето случаи е около 10-20 грама дневно. Във Forlife.bg ще откриете богат избор от телешки колаген с високо качество и на достъпна цена.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete